Donuty z horkovzdušné fritézy
Měla jsem spoustu dotazů na to, co vše připravuji v horkovzdušné fritéze. Snažím se všechno zkoušet a přišla jsem na to, že spousta receptů chutná lépe z fritézy než z trouby.
Myslím, že půjdou upéct i v troubě. Mám horkovzdušnou fritézu Proscenic T21. Koupila jsem ji na @amazon.
Recept na cca 12 kousků:
- 120ml vody
- 60ml mléka
- 60g povoleného másla
- 1 žloutek
- 1 vejce
- vanilková pasta
- 1 lžička citronové kůry
- 75g kokosového cukru/cukru krupice
- 1 špetka soli
- 380-400 g hladké mouky
- 8g sušeného droždí
Pak ke kvásku přidáme zbytek všech surovin a uhněteme těsto.
Těsto v míse zakryjeme utěrkou a necháme 60 minut vykynout.
Vykynuté těsto vyndáme na lehce pomoučený stůl, prohněteme, vyválíme na 1-1,5cm vyšší těsto a vykrajujeme donuty/koblihy.
Donuty necháme vykynout na plechu s pečícím papírem nebo na pomoučené lince přikryté utěrkou ať neosychají.
V předehřáté fritéze pečeme na 160°C asi 7-8 minut.
Ve vyhřáté troubě asi na 200 °C 10 minut nebo 180 °C 20-25 minut. Určitě bych to hlídala. V troubě jsem to ještě nepekla, ale tak odhadem jak peču ostatní kynuté pečivo :)
Nazdobíte dle preferencí. Na ukázku mám Jeníčkův donut s kvalitní bílou čokoládou a trošku zdobení. :)
Přeji krásný den a dobrou chuť :)
Komentáře
Okomentovat