Mramorová bábovka

Když jsem viděla tento recept na instagramovém profilu milujulowcarb, tak mě velmi překvapil. Bábovka z kokosové mouky a vláčná? Při pečení většinou používám kombinaci kokosové a mandlové mouky, protože když jsem použila pouze kokosovou v takovém množství, tak to většinou dopadlo špatně a bylo to suché. U této bábovky se toho nemusíte bát a můžete ho klidně vyzkoušet. :)

Hotová bábovka
Recept:
  • 100g kokosové mouky
  • 250g tučného tvarohu v kostce
  • 200ml mléka
  • 3 vejce
  • vanilka, citronová šťáva
  • kakao na obarvení těsta
  • prášek do pečiva bez fosfátů
Oddělíme si bílky a žloutky. Bílky si vyšleháme do tuha a žloutky smícháme s kokosovou moukou, tvarohem, mlékem, vanilkou, citr. kůrou a práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme bílky. Část těsta jsem trošku naředila mlékem a obarvila kakaem. Na spod formy jsem dala bílou část a tmavou částí jsem vytvořila "mramor". Bábovku jsem pekla v silikonové formě na 190°C asi 45-50 minut. (podle trouby)


S pistáciemi, lískooříškovým máslem a 100% čokoládou

Hotová bábovka


V řezu

Bábovku jsem polila 100% čokoládou a posypala nasekanými mandlemi. 

Přeji hezký den a dobrou chuť. :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moje low carb proměna po půl roce - 3. díl

Grusetky podle paní Lucky Grusové

Mléčné řezy