Cuketová vláčná buchta s jablky

Letní období je období cuket. Od mé mamky dostávám cukety ze zahrádky a že jich je. :) Cuketa je nenáročná na pěstování a vyroste takřka všude. Má velmi nízký obsah kalorií, ale i přesto obsahuje velké množství minerálů. Samozřejmě, že největší množství minerálů najdete ve slupce jako u většiny zeleniny. Ale pozor při větší konzumaci může působit až projímavě. Tohle je zrovna využití cukety nasladko, ale používám ji hodně i na slano.

Hotová upečená vláčná buchta
Na tento recept budete potřebovat:
  • 2 a půl hrnku hladké mouky
  • 1 a půl hrnku cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr (20g)
  • 1 vrchovatá polévková lžíce mleté skořice
  • 1 prášek do pečiva (12g)
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • 3 vejce
  • 3/4 hrnku oleje
  • cca 100ml mléka
  • 2 hrnky nastrouhané oloupané cukety (pokud je to mladá cuketa, nechávám i se semínky, pokud už je velká a tu dužinu má velkou, tak ji tam nedávám)
  • 1 vetší jablko
Ve velké míse utřeme cukry a vejce, postupně přidáváme olej a nakonec mléko. Do této směsi přidáme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici a nastrouhanou cuketu na hrubějším struhadle.

Mezi tím si máslem vymažeme plech a vysypeme hrubou moukou a dáme si předehřát troubu na 180°C. Při horkovzdušné na 160°C.

Omyjeme a oloupeme si jablko a nakrájíme na drobné kostičky, které pak na závěr přidáme do těsta. Pokud tam to jablko nechcete dávat, tak nemusíte, je to dobré i tak. Určitě to bude dobré i s variací nasekaných oříšků. :)


Těsto těsně před tím, než jsem ho vylila na plech

Přeji krásný den a dobrou chuť :).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake