Brownies

Pokud patříte mezi milovníky čokolády a kakaa, tak bude brownies lahodit Vaším chuťovým pohárkům. Brownies je typický americký dezert, který je uvnitř velmi vláčný. Je sladký, hutný a navenek lehce křupavý. Vznikl v roce 1983 v Chicagu. V originálním receptu nesměly chybět ořechy a meruňkový marmeláda. Já to však vynechala a brownies je pořád vynikajicí. Dezert je nejlepší doma upečený a ještě teplý. Dá se sehnat téměř všude, je to velmi oblíbený dezert a v kavárnách ho podávají s vanilkovou zmrzlinou.

Na tento recept budete potřebovat:
  • 130 g hořké čokolády (min 70%)
  • 250 g másla
  • 1 balíček čokoládových pecek nebo kapek
  • 4 lžíce kakaa (nejlepší Holandské)
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 6 vajec
  • 250 g cukru krupice
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 špetka soli
  • pečící papír
Postup: 
  • Nejprve si připravíme plech, který vyložíme pečícím papírem. Aby papír dobře držel, můžeme trochu omastit plech než ho vyložíme.
  • Máslo nakrájíme na menší kostky a čokoládu nalámeme na malé čtverečky. Dále si připravíme vodní lázeň pomocí dvou hrnců větší a menší velikosti. Do většího hrnce nalijeme vodu a do menšího hrnce zase máslo a nalámanou čokoládu. Voda nesmí vřít a ze surovin by měla vzniknout hladká hmota.
  • Do rozpuštěné čokolády s máslem přimícháme cukr, sůl, vanilkový cukr a kakao.  Poté přidáváme vejce, jedno po druhém a vždy jemně promíchejte. Nakonec přidáme mouku.
  • Rozehřejeme troubu na 175°-180° C. Těsto vylejeme na plech, rozetřeme a pečeme. Pečení je velmi důležité, abychom neměli brownies vysušené. Pečeme přibližně 25-30 minut a v průběhu pečení kontrolujeme píchnutím párátkem. Těsto by se nemělo příliš lepit jako syrové těsto, ale zanechává na párátku takové malé hrudky.  Brownies mají být vláčné.
  • Doporučuji s jahodami nebo lesním ovocem a k pití mléko nebo mléčný nápoj.
Hotové brownies
Přeji krásný den a dobrou chuť :).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mléčné řezy

Čokoládová pěna

Grusetky podle paní Lucky Grusové