Chocolate chip cookies

Cookies jsou sušenky s kousky čokolády, které mají být křupavé, ale zárověň ve středu měkké a vláčné. Tradičně se popíjí s mlékem. Původní čokoládové cookies upekla v roce 1937 kuchařka Ruth Wakefield z populární restaurace Toll House v americkém státě Massachussets. Původní název byl "The Toll House Crunch Cookies" . Řekla bych, že tyto sušenky má vetšina mezi oblíbenými. Existují různé recepty, je jich opravdu mnoho.


Sušenky

Na cookies budete potřebovat:  

  • 180 g polohrubé mouky
  • 130 g cukru krupice
  • 125 g másla
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 150 g čokolády
Postup:
  • V jedné nádobě smícháme suché ingredience, tj. mouka, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva a ve druhé si utřeme máslo v pokojové teplotě a cukr.
  • Mezitím si dáme nahřát troubu na 170°- 180° C a nasekáme si čokoládu na malé kousky.
  • Do vyšlehaného másla s cukrem přidáme celé vejce a zamícháme. Ke směsi postupně přidáváme suché ingredience s čokoládou. Hmota by měla být hutná.
  • Pomocí lžiček nebo v rukou děláme menší kuličky a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem nebo lehce vytřeným olejem. Já je od sebe dávám ve vzdálenosti min 6 cm, protože se roztáhnou a zvětší, tak aby se nespojily.
  • Cookies pečeme 11-15 minut. Zda-li jsou hotové poznáme i tak, že se podíváme ze spodní strany pečící se sušenky.
  • Po upečení je necháme vychladnout, pak až sundáváme z plechu.
TIP: Pokud chceme kakaové cookies dáme místo 180 g polohrubé mouky jen 150 g polohrubé mouky a 30 g holandského kakaa. K obou variantám můžeme přidat nasekané oříšky.

Přeji krásný den a dobrou chuť :).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mléčné řezy

Čokoládová pěna

Grusetky podle paní Lucky Grusové