Náš nejoblíbenější. Vydrží velmi dlouho měkký, i po 5 dnech jako čerstvě upečený. Navíc se u tohoto chlebu vyřádím i na nařezávání. Opět jsem pekla podle stránek
Pekárnománie, kde si doporučuji recept pořádně přečíst a postupovat podle paní Ivy.
Má to velmi pěkně popsané. Já u tohoto receptu musím péct na 200°C asi 35-40 min určitě. Obzvlášť pokud peču bochník z plné dávky. Nám většinou stačí poloviční a to stačí snad těch 25 minut. :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3AnbVyozH-ZA4eDRNzm2PblsfJaoFag2W3-UCEjjAkd5IphrJ_-PHKWh5FlGfPC2lAL3wyL5vVMoYAj3B40s-EFS0LT39MZQW5OFJxJ-T69l9FpMmhXrEgTqC3JjGDIfxRQRintFshtI/s640/P2080082.JPG) |
Podmáslový chléb (1) |
Napíšu Vám sem opět suroviny, ale postup najdete na stránkách
Pekárnománie.
Suroviny:
- 80 g pravidelně krmeného žitného kvásku
- 330 ml vody
- 300 g žitné celozrnné mouky jemné
-rozkvas pořádně zamícháme, aby byl bez hrudek a necháme 10-12 hodin odpočívat
Dále:
- 200 g podmáslí
- 3-3,5 lžičky soli
- drcený kmín
- lžička cukru
- dvě lžičky oleje
- 520-540 g hladké mouky
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi0OLcM7_23GOKEwvhcOYCyrFnAg3DnRXb_BkONNcOGk0ybd9MPsUE9oNgRuA8PP7No9m1qy99lwrbjXunwDbH9pr4bghgehgCwHbMbSJF3O0JKAS9r3_Q0SrKtimaScllObp_ZeQwx_UM/s640/P1310017+%25281%2529.JPG) |
Upečený chléb |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiKOOvmGYqKQmMVpHZu5h_UOEDW6dRPvvKy_sUYAiv4YfHMHo-DK1CW7ogsUzbQi_ElWrt8McX-9ecrvleuX-5J1j_zZDWqrCJ2WMIaA8OhwcBj2Sj8HaiS2f1CvsbxjbKMedfQ-1RvYCM/s640/P1310021.JPG) |
Chléb v řezu |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjAdpconJBloF5ENZmtfYXOlKdxT8pHvzb_2mCemT4ODXhFrXgpmrkDYob0z4XjSkfjry7ZPlHWKSUw2aNbd9d8I5bBgnUPGIEFaxNiXqXS8cMA2DXpxvuikpBre50EEo5clCC5OWKNyS4/s640/P2030023.JPG) |
Podmáslový chléb |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNtl9j2FtsPjxvb-jCQRzgt4Et0o0Z06td1IhYh16T4vypqPYf5uQjVm41lKR9iZhpEdi_Yu6temFZvWsBD1LH4Np5xqaxcJOXpRneBmcpZhme6dGjE2p-V5uzE6bonT8pL4_jCkM5Mh8/s640/P1310014.JPG) |
Krásně nakynutý |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifr7eVhOxm5Cge3nRgYIAQIkVcWq5WAYJlZ0qUPB4YveHbblOlraLMTxrt2kIM8MS0Ni2QqSlQZCM4ec9vvq9KmlFmad91hyWsb0kmrCG8OUzptj4GOMNIpr5y1EyCfikl6fWvvDo2vC8/s640/IMG20190131143448.jpg) |
Nařezaný chleba těsně před přendáním do trouby |
Přeji krásný den a dobrou chuť :).
Komentáře
Okomentovat