Domácí kváskový chléb - Podmáslový chléb

Náš nejoblíbenější. Vydrží velmi dlouho měkký, i po 5 dnech jako čerstvě upečený. Navíc se u tohoto chlebu vyřádím i na nařezávání. Opět jsem pekla podle stránek Pekárnománie, kde si doporučuji recept pořádně přečíst a postupovat podle paní Ivy.

Má to velmi pěkně popsané. Já u tohoto receptu musím péct na 200°C asi 35-40 min určitě. Obzvlášť pokud peču bochník z plné dávky. Nám většinou stačí poloviční a to stačí snad těch 25 minut. :)

Podmáslový chléb (1)

Napíšu Vám sem opět suroviny, ale postup najdete na stránkách Pekárnománie.

Suroviny:
  • 80 g pravidelně krmeného žitného kvásku
  • 330 ml vody
  • 300 g žitné celozrnné mouky jemné
-rozkvas pořádně zamícháme, aby byl bez hrudek a necháme 10-12 hodin odpočívat 

Dále:
  • 200 g podmáslí
  • 3-3,5 lžičky soli
  • drcený kmín
  • lžička cukru
  • dvě lžičky oleje
  • 520-540 g hladké mouky

Upečený chléb



Chléb v řezu

Podmáslový chléb

Krásně nakynutý
Nařezaný chleba těsně před přendáním do trouby

Přeji krásný den a dobrou chuť :).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake