Náš nejoblíbenější. Vydrží velmi dlouho měkký, i po 5 dnech jako čerstvě upečený. Navíc se u tohoto chlebu vyřádím i na nařezávání. Opět jsem pekla podle stránek
Pekárnománie, kde si doporučuji recept pořádně přečíst a postupovat podle paní Ivy.
Má to velmi pěkně popsané. Já u tohoto receptu musím péct na 200°C asi 35-40 min určitě. Obzvlášť pokud peču bochník z plné dávky. Nám většinou stačí poloviční a to stačí snad těch 25 minut. :)
|
Podmáslový chléb (1) |
Napíšu Vám sem opět suroviny, ale postup najdete na stránkách
Pekárnománie.
Suroviny:
- 80 g pravidelně krmeného žitného kvásku
- 330 ml vody
- 300 g žitné celozrnné mouky jemné
-rozkvas pořádně zamícháme, aby byl bez hrudek a necháme 10-12 hodin odpočívat
Dále:
- 200 g podmáslí
- 3-3,5 lžičky soli
- drcený kmín
- lžička cukru
- dvě lžičky oleje
- 520-540 g hladké mouky
|
Upečený chléb |
|
Chléb v řezu |
|
Podmáslový chléb |
|
Krásně nakynutý |
|
Nařezaný chleba těsně před přendáním do trouby |
Přeji krásný den a dobrou chuť :).
Komentáře
Okomentovat