Dýňové risotto

Jako máma pořád přemýšlím nad jídlem, které může i náš syn, ale zároveň si pochutnáme všichni tři. Risotta máme moc rádi. Vařím několik druhů a někde jsem si přečetla o dýňovém risottu. Dýni taky máme moc rádi, ať už do polévky nebo do placiček, nebo jen pečenou. Tak Vám tady sepíšu úplně jednoduchý recept, který je vhodný i pro děti od 12+ :)

Dýňové risotto

Na dýňové risotto budete potřebovat:

  • 1 malou dýni hokkaido
  • 2 šalotky
  • kulatozrnnou rýži vhodnou na risotta (arborio,..)
  • zeleninový vývar nebo bujón (kupuju v dm přimo od jejich značky dm bio)
  • sůl, pepř, muškátový oříšek
  • olivový olej, lžíce másla
  • 2 dcl bílého vína (pokud vaříte pro sebe a ne pro děti)*
Upekla jsem si dýni hokkaido pokapanou olivovým olejem. V hrnci jsem si orestovala na másle šalotku, přidala kulatozrnnou rýži. Promíchala jsem a postupně podlévala zeleninovým vývarem. Těsně před tím než byla rýže hotová jsem přidala na kousky nakrájenou dýni. Okořenila jsem solí, pepřem a muškátovým oříškem. Podávala jsem posypané sýrem.

*Upekla jsem si dýni hokkaido pokapanou olivovým olejem. V hrnci jsem si orestovala na másle šalotku, přidala kulatozrnnou rýži. Promíchala jsem a podlila bílým vínem a pak postupně podlévala zeleninovým vývarem. Těsně před tím než byla rýže hotová jsem přidala na kousky nakrájenou dýni. Okořenila jsem solí, pepřem a muškátovým oříškem. Podávala jsem posypané sýrem.


Přeji krásný den a dobrou chuť :).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mléčné řezy

Čokoládová pěna

Grusetky podle paní Lucky Grusové