Kefírová kakaovo-kokosová buchta

S manželem máme rádi kakaové buchty. Máme jednu oblíbenou, kterou peču téměř pořád, ale občas to chce změnu. Čokoláda a kokos je naše nejoblíbenější kombinace. Jako dětem mě a sestrám mamka pekávala kefírovou buchtu, tak jsem si ji trošku upravila a vzniklo tohle. Výborná, vláčná buchta s čokoládou. Můžete ji zkusit a uvidíte, že Vás nezklame stejně jako nás :)

Na tento recept budete potřebovat:
  • 350g polohrubé mouky
  • 150g cukru krupice
  • 9 polévkových lžic kokosu
  • 3 vrchovaté polévkové lžíce kakaa
  • 1 balíček prášku do pečiva (12g)
  • 100g čokolády (okolo 50%)
  • 500ml kefírového mléka
  • 6 lžic kokosového oleje
  • 2 vejce
Mouku, cukr, 6 lžic kokosu, kakao, prášek do pečiva, kefír, 5 lžic kokosového oleje a vejce jsem odměřila do vyšší misky a ušlehala elektrickým šlehačem do hladkého těsta.

Pekáček jsem si vymazala máslem a vysypala hrubou moukou. Troubu jsem si zapnula na horkovzdušný režim při teplotě cca 160°C.

Do těsta jsem ještě přidala cca 50g nasekané čokolády na kousky a vlila do připraveného pekáčku a dala péct dokud nebyla špejle suchá.

Čokoládu, která nám zbyla jsem dala na kousíčky do malé mističky, přidala lžíci kokosového oleje a dala do mikrovlnné trouby na střední teplotu na 15 sec. Zamíchala jsem a znovu jsem ji tam dala na dalších 15 sec. Tohle jsem opakovala dokud nebyla čokoláda krásně rozteklá.

Když sem vytáhla buchtu z trouby, polila jsem ji čokoládovou polevou a posypala zbytkem kokosu, který jsme měli připravený.

Výborná a vláčná

Pokud nepoužíváte kokosový olej nahraďte slunečnicovým. Já používám F. J. Kaiser BIO kokosový panenský olej, který nádherně voní po kokosu. Těsto lze připravit i bez čokolády uvnitř a bez polevy. I tak je buchta velmi dobrá. :)

Přeji krásný den a dobrou chuť :).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake