Kefírová kakaovo-kokosová buchta
S manželem máme rádi kakaové buchty. Máme jednu oblíbenou, kterou peču téměř pořád, ale občas to chce změnu. Čokoláda a kokos je naše nejoblíbenější kombinace. Jako dětem mě a sestrám mamka pekávala kefírovou buchtu, tak jsem si ji trošku upravila a vzniklo tohle. Výborná, vláčná buchta s čokoládou. Můžete ji zkusit a uvidíte, že Vás nezklame stejně jako nás :)
Na tento recept budete potřebovat:
Pekáček jsem si vymazala máslem a vysypala hrubou moukou. Troubu jsem si zapnula na horkovzdušný režim při teplotě cca 160°C.
Do těsta jsem ještě přidala cca 50g nasekané čokolády na kousky a vlila do připraveného pekáčku a dala péct dokud nebyla špejle suchá.
Čokoládu, která nám zbyla jsem dala na kousíčky do malé mističky, přidala lžíci kokosového oleje a dala do mikrovlnné trouby na střední teplotu na 15 sec. Zamíchala jsem a znovu jsem ji tam dala na dalších 15 sec. Tohle jsem opakovala dokud nebyla čokoláda krásně rozteklá.
Když sem vytáhla buchtu z trouby, polila jsem ji čokoládovou polevou a posypala zbytkem kokosu, který jsme měli připravený.
Pokud nepoužíváte kokosový olej nahraďte slunečnicovým. Já používám F. J. Kaiser BIO kokosový panenský olej, který nádherně voní po kokosu. Těsto lze připravit i bez čokolády uvnitř a bez polevy. I tak je buchta velmi dobrá. :)
Přeji krásný den a dobrou chuť :).
Na tento recept budete potřebovat:
- 350g polohrubé mouky
- 150g cukru krupice
- 9 polévkových lžic kokosu
- 3 vrchovaté polévkové lžíce kakaa
- 1 balíček prášku do pečiva (12g)
- 100g čokolády (okolo 50%)
- 500ml kefírového mléka
- 6 lžic kokosového oleje
- 2 vejce
Pekáček jsem si vymazala máslem a vysypala hrubou moukou. Troubu jsem si zapnula na horkovzdušný režim při teplotě cca 160°C.
Do těsta jsem ještě přidala cca 50g nasekané čokolády na kousky a vlila do připraveného pekáčku a dala péct dokud nebyla špejle suchá.
Čokoládu, která nám zbyla jsem dala na kousíčky do malé mističky, přidala lžíci kokosového oleje a dala do mikrovlnné trouby na střední teplotu na 15 sec. Zamíchala jsem a znovu jsem ji tam dala na dalších 15 sec. Tohle jsem opakovala dokud nebyla čokoláda krásně rozteklá.
Když sem vytáhla buchtu z trouby, polila jsem ji čokoládovou polevou a posypala zbytkem kokosu, který jsme měli připravený.
Výborná a vláčná |
Pokud nepoužíváte kokosový olej nahraďte slunečnicovým. Já používám F. J. Kaiser BIO kokosový panenský olej, který nádherně voní po kokosu. Těsto lze připravit i bez čokolády uvnitř a bez polevy. I tak je buchta velmi dobrá. :)
Přeji krásný den a dobrou chuť :).
Komentáře
Okomentovat