Kuřecí prsní řízek marinovaný v jogurtu
Pořád přemýšlím jak maso ozvláštnit, aby bylo křehké, šťavnaté, hlavně ne suché, dobré a zdravé. Manžel si dal jednou v restauraci kuřecí špalíky pečené v jogurtu a tak jsem zkusila naložit kuřecí prsní řízky do jogurtu. Nebyla to chyba. Docílila jsem přesně toho, co jsem od toho očekávala. Maso bylo křehké a šťavnaté. Jako rychlý letní oběd úplně ideální. Já si k tomu dala cherry rajčata a croissant, ale určitě se maso hodí i k nějakému salátku. :)
Na tento recept budete potřebovat:
Stačí nechat prsa uležet 3 hodiny v lednici v uzavřené nádobě. Smažila jsem to pak na trošce oleje. Není ho skoro vůbec potřeba. Zdravější varianta je samozřejmě to hodit do trouby do nějaké keramické nádoby, ale za mě se to spíše vyplatí, když se toho dělá víc a ne jen 2 prsa. :)
Pokud máte rádi jiné koření, všechno jde. Zkoušela jsem to i už předpřipraveným kořením na drůbež s bylinkami a taky moc dobré. :)
Přeji krásný den a dobrou chuť :).
Na tento recept budete potřebovat:
- kuřecí prsní řízky
- bílý jogurt (Holandia nebo Pilos z Lidlu 3,7%,..)
- provensálské koření
- kmín mletý
- sušený česnek
- sůl, pepř
- olej
Stačí nechat prsa uležet 3 hodiny v lednici v uzavřené nádobě. Smažila jsem to pak na trošce oleje. Není ho skoro vůbec potřeba. Zdravější varianta je samozřejmě to hodit do trouby do nějaké keramické nádoby, ale za mě se to spíše vyplatí, když se toho dělá víc a ne jen 2 prsa. :)
Pokud máte rádi jiné koření, všechno jde. Zkoušela jsem to i už předpřipraveným kořením na drůbež s bylinkami a taky moc dobré. :)
Podávala jsem se cherry rajčaty a croissantem |
Přeji krásný den a dobrou chuť :).
Komentáře
Okomentovat