Kuřecí prsní řízek marinovaný v jogurtu

Pořád přemýšlím jak maso ozvláštnit, aby bylo křehké, šťavnaté, hlavně ne suché, dobré a zdravé. Manžel si dal jednou v restauraci kuřecí špalíky pečené v jogurtu a tak jsem zkusila naložit kuřecí prsní řízky do jogurtu. Nebyla to chyba. Docílila jsem přesně toho, co jsem od toho očekávala. Maso bylo křehké a šťavnaté. Jako rychlý letní oběd úplně ideální. Já si k tomu dala cherry rajčata a croissant, ale určitě se maso hodí i k nějakému salátku. :)

Na tento recept budete potřebovat:
  • kuřecí prsní řízky
  • bílý jogurt (Holandia nebo Pilos z Lidlu 3,7%,..)
  • provensálské koření
  • kmín mletý
  • sušený česnek
  • sůl, pepř
  • olej
Kuřecí prsa jsem si omyla, očistila a nakrájela na malé řízečky. Do nádoby jsem si dala bílý jogurt a všechno koření a promíchala. Kořenila jsem to od oka. Nebudu vám tady psát gramy, protože já jsem nakládala 2 menší prsní řízky a tak nějak jsem to ochutila podle mé chuti. Toho jogurtu tam přidejte tolik, aby v tom prsa neplavala, ale aby tam byla hezká vrstvička, samozřejmě nic se nestane pokud tam toho dáte víc, akorát budete muset použít víc koření. :) Česneku jsem tam dala fakt trošičku na vůni, aby nepřebil chuť bylinek. Maso jsem opepřila akorát a špetkou soli osolila (záleží na Vás jak máte rádi slané). Provensálského koření jsem tam dala dost (cca 2 zarovnané polévkové lžíce), mám ráda bylinky a taky by to mělo být bylinkové. Kmínu jsem přidala zarovnanou čajovou lžičku.

Stačí nechat prsa uležet 3 hodiny v lednici v uzavřené nádobě. Smažila jsem to pak na trošce oleje. Není ho skoro vůbec potřeba. Zdravější varianta je samozřejmě to hodit do trouby do nějaké keramické nádoby, ale za mě se to spíše vyplatí, když se toho dělá víc a ne jen 2 prsa. :)

Pokud máte rádi jiné koření, všechno jde. Zkoušela jsem to i už předpřipraveným kořením na drůbež s bylinkami a taky moc dobré. :)

Podávala jsem se cherry rajčaty a croissantem

Přeji krásný den a dobrou chuť :).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake