Low carb sýrový chleba se semínky

Tento sýrový chlebík upeču vždy, když máme přebytek tvrdého tučnějšího sýru. Je vhodný pro lidi, kteří se stravují nízkosacharidovou stravou - low carb. Já na low carb nejsem, protože by mi to nevyhovovalo, ale vařím občas jídla, které podmínky této stravy splňují. Jsou lehká, většinou jsou to večeře nebo lehké obědy.


Na pohled vypadá opravdu krásně, samozřejmě i tak chutná

Další záběr

Použila jsem 180g goudy 48%, 20g grana padano + na posypaní, 4 vejce, lžička kmínu, lžička muškátového oříšku, špetku soli, 4 lžíce psyllia.


Oddělila jsem si žloutky od bílků, do žloutků jsem přidala nahrubo nastrouhaný sýr, sýr se žloutky jsem dobře promíchala, pak jsem přidala po lžících psyllium, vždy po každé lžíci dobře promíchala, použila jsem vidličku, když jsem zamíchala všechno psyllium, přidala jsem semínka apod. promíchala a pak přimíchala prášek do pečiva a kmín.

Ve druhé misce jsem vyšlehala bílky se špetkou soli a muškátovým oříškem, které jsem pak postupně stěrkou vmíchala do hmoty ze žloutků apod.

Keramickou nádobu jsem si vystlala pečícím papírem, vysypala na něj hmotu a stěrkou vytvarovala takový bochník.

Pekla jsem na horkovzduch prvních 15 min na 200°C, pak jsem to snížila na 170° a pekla asi dalších 15-20min, vypla jsem troubu a nechala dojít.


Bochníček po vytažení z trouby
Přeji krásný den a dobrou chuť :).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake