Mangové lassi
Mangové lassi jsem ochutnala poprvé v indické restauraci v Praze, kde jsme byli na obědě. Bylo velmi dobré, akorát na mě dost sladké. Možná to bylo tím, že použili mango z konzervy nebo přidali více sladidla.
Měla jsem doma 2 zralá manga a musela jsem něco vymyslet. Takovéto, že ovoce nakrájím, naservíruji na talíř je každodenní klasika, ale chtěla jsem svačinku nějak ozvláštnit. V tu chvíli mě napadlo připravit tento lahodný nápoj. Doma jsem měla všechny ingredience, tak jsem se do toho pustila.
Hotové lassi |
Na cca 2-3 porce mangového lassi budete potřebovat:
- 300g oloupaného zralého manga
- 2 lžičky kvalitního medu
- 150-200ml mléka
- 200g kvalitního bílého jogurtu typu Hollandia
Všechny suroviny rozmixujeme dohladka a podáváme.
TIP: Já jsem dala 200g čerstvého manga a 100g manga z mrazáku a lassi bylo příjemně vychlazené. To samé platí, že můžete přidat led. :)
S domácím medíkem |
Mangové lassi |
Přeji krásný den a dobrou chuť :).
Komentáře
Okomentovat