Mangové lassi

Mangové lassi jsem ochutnala poprvé v indické restauraci v Praze, kde jsme byli na obědě. Bylo velmi dobré, akorát na mě dost sladké. Možná to bylo tím, že použili mango z konzervy nebo přidali více sladidla.

Měla jsem doma 2 zralá manga a musela jsem něco vymyslet. Takovéto, že ovoce nakrájím, naservíruji na talíř je každodenní klasika, ale chtěla jsem svačinku nějak ozvláštnit. V tu chvíli mě napadlo připravit tento lahodný nápoj. Doma jsem měla všechny ingredience, tak jsem se do toho pustila.

Hotové lassi

Na cca 2-3 porce mangového lassi budete potřebovat:
  • 300g oloupaného zralého manga
  • 2 lžičky kvalitního medu
  • 150-200ml mléka
  • 200g kvalitního bílého jogurtu typu Hollandia
Všechny suroviny rozmixujeme dohladka a podáváme.

TIP: Já jsem dala 200g čerstvého manga a 100g manga z mrazáku a lassi bylo příjemně vychlazené. To samé platí, že můžete přidat led. :)

S domácím medíkem


Mangové lassi
Přeji krásný den a dobrou chuť :).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake