Rajčatová omáčka

Máme rádi rajčata na všechny způsoby. Na nejoblíbenější a zároveň nejjednodušší omáčku vám zde napíšu recept.

Je z pár surovin a zvládne ji i úplný začátečník. Zároveň její příprava trvá 15-20 min. i včetně vaření těstovin. Nejen, že je tato omáčka velmi jednoduchá, ale také levná.

My si hotové jídlo ještě posypáváme parmezánem (Grana padano z Lidlu, kdy při italských týdnech vyjde 200g na nějakých 54,90 Kč).

Hotový oběd pro našeho Jeníčka

Na rajčatovou omáčku budete potřebovat:
  • 1 oloupanou na jemno nakrájenou šalotku
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • pár na kolečka nakrájených cherry rajčat (není nutné)
  • drcená italská rajčata z konzervy s bazalkou (Mutti, Valfrutta, ..)
  • koncentrovanou pastu z rajčat (není nutné)
  • pár snítek bazalky
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • 100 ml vody
  • strouhaný parmezán (grana padano)

Jako přílohu jsem zvolila těstoviny.

-samozřejmě pokud doma zrovna nemáte šalotku, tak dejte cibuli, pokud nemáte čerstvou bazalku, dejte sušenou, pokud nemáte olivový olej, dejte jiný rostlinný olej nebo máslo

Orestujeme šalotku na olivovém oleji, přidáme rajčata, česnek, sůl, pepř, vodu a pod pokličkou vaříme dokud se chutě nepropojí asi 15 min. Vodu dejte podle hustoty, jakou máte nejradši, těch 100ml jsem napsala odhadem. Nakonec jsem ještě přidala lžíci rajčatové pasty a prohřála.

Podáváme s uvařenými těstovinami, sypané parmazánem a ozdobené snítky bazalky.

Mutti má velmi dobrá sladká rajčata


Orestovaná šalotka zalitá drcenými rajčaty Mutti


Použila jsem tuto koncentrovanou pastu (protlak)


Do směsi jsem dala i nakrájená cherry soudková rajčátka, aby měl malý v omáčce i kousky
Přeji krásný den a dobrou chuť :).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mléčné řezy

Grusetky podle paní Lucky Grusové

Barefoot sandále - Obutá nebo neobutá?