Rico a plavání

Chtěla bych sem napsat i příspěvek jak se Rico naučil plavat nebo spíše jak se odhodlal a přišel tomu na kloub. Třeba máte taky někdo pejska, který se vyhýbá i kapce vody, natož aby se šel ochladit v těch ukrutných vedrech někam do vody.

Když bylo Ricovi asi 5 měsíců, bylo to jeho první léto, tak jsme se vydali s kamarádkami venčit naše chlupáče.  Šli jsme většinou přes pole a k rybníku Hamrys. Ricovi kamarádi uměli krásně plavat. Já jsem s Ricem ještě nikde plavat nebyla, protože byl malý.  Ale když viděl své kamarády, tak do vody vletěl hlava nehlava a plaval. Já měla takovou radost, že se vody nebojí a krásně mu to šlo. Celý den byl vydařený a my pak šli spokojeně unavení domů.

Další den byla vedra, tak jsme se rozhodli k večeru zajít znovu k rybníku. Ale Rico jako kdyby se vody začal bát. Vůbec do vody nechtěl, když už, tak jen na kraji, aby mohl aspoň trošku provokovat nějakého pejska.

První socializace s vodou jinou než ve vaně (2013)

Hrátky s kamarády (2013)

Ani jeho oblíbené hračky nepomohly, prostě plavat nechtěl. No a tak to bylo až do jeho 2. let, kdy to vyvrcholilo natolik, že každá kapka vody pro něj byla strašná představa. Neodvážil se ani přejít mělkou kaluž. Nevíme, kde se stala chyba.
Když měl 2 roky, tak jsme zkusili plavat s ním, aby věděl, že voda není zlo, ale že se v ní dá příjemně ochladit. Bohužel to dopadlo tak, že jsme byli akorát brutálně doškrábaní. :D Tak jsme ho dál netrápili a začali se smiřovat, že je neplavec.

Společné plavání na přehradě v Brně

V jeho 3 letech jsme se šli projít k takovému jezírku a Rico si tam šel sám pro nějaký klacek. Neuvěřitelné. Ale bylo to tak, že šel do vody, když mu se chtělo. Žádné donucení nepomohlo, ale byli jsme rádi, že si zaplaval aspoň tak. :D

Se nadšením šel doplavat pro svůj klacek

Nyní mu jsou 4 roky a na malé dovolené na Vranově nás velmi překvapil. Plaval jak šílený za hračkou a hrozně ho to bavilo a nás taky. Teda do té doby než si hračku utopil a pak strašně naříkal a pořád ji v té vodě hledal. Museli jsme pryč, jinak nevíme jak by to skončilo. To hledání nevzdával. A tak jsme si chtěli otestovat jestli Rico bude plavat opět na přehradě, kde plaval ve 2 letech s námi. Vzali jsme hračku, která se neutopí a vyrazili jsme. Rico byl nadšený, pořád nám hračku aportoval a hodně se mu ve vodě líbilo. Dokonce nechtěl ani z vody. Tak si myslím, že jsme jeho strach z vody překonali a věřím, že konečně pochopil, že ve vodě je sranda. :)

Plavec na Vranovské přehradě

Šikula s pullerem na Príglu v Brně


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake