Avotella s ovocem

Avokádo je plod hruškovce přelahodného. Je bohatým zdrojem minerálních látek draslíku, mědi, magnezia, fosforu a vitaminy C, E, K, H, B3 a B5. Ovoce obsahuje velmi nízké množství cukru, ale za to je velmi tučné.

Zrovna mi doma dozrálo avokádo a tak jsem přemýšlela co nám připravit na snídani. Jeníček i já avokádo milujeme. Připravuji nám ho jak na slano, tak i na sladko. Má super konzistenci a takovou neutrální chuť. Poprvé jsem ho ochutnala v guacamole k tortilla chipsům.

Hotový dezert či snídaně nebo svačina :)

Na avotellu budete potřebovat (3 porce):
  • 1 zralé avokádo zbavené slupky
  • 2 polévkové lžíce pražených lískových oříšků
  • 1 lžičku kokosového oleje
  • 3 lžíce kakaového nápoje slazeného panelou nebo 3 lžíce kakaa a 1 zarovnanou polévkovou lžíci kvalitního medu


Oříšky jsem dala na chvilku do trouby aby se opražily, více se rozvoní a lépe chutnají. Ale pokud nechcete, není to potřeba. Avokádo a ostatní ingredience dáme do mixéru a jednoduše rozmixujeme v hladkou kaši. Podáváme buď samotné nebo s ovocem.

Chtěla jsem ještě dodat, že avokádo obsahuje persin který je velmi toxický pro papoušky, kanárky,.., ale také by se nemělo podávat psům ani kočkám. Jsem majitelka psa a je potřeba si zjistit takové informace :)

Přeji krásný den a dobrou chuť :).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake