Brokolicovo-kedlubnový krém
Když jsem vařila zeleninové krémy, tak jsem do nich občas přidávala bramboru, ale když vařím pro nás všechny, tak občas beru ohled i na moje stravování a máme třeba stejnou polévku.
Samozřejmě vařím většinou pro manžela a Jeníčka společné a pro mě LC. Ale dopředu manželovi řeknu co si budu vařit a on mi řekne jestli to chce také nebo ne. :)
Tak mě napadlo místo brambory přidat kedlubnu, protože kedlubnou se dá nahradit brambor v "bramborovém" salátu nebo jako příloha k masu. Jednoduše se kedlubna povaří doměkka s kurkumou a vypadá to jako brambor. :D
Na brokolicovo-kedlubnový krém budete potřebovat:
Brokolicovo-kedlubnový krém |
Na brokolicovo-kedlubnový krém budete potřebovat:
- malá brokolice
- kedlubna
- šalotka (cibule)
- sůl, pepř
- 2 lžíce smetany
- ghí (olej, máslo,.)
- parmezán na posypání (není nutné)
Osmahneme šalotku na ghí, přidáme menší brokolici rozebranou na růžičky a na malé kostičky nakrájenou kedlubnu. Krátce promícháme a zalijeme horkou vodou tak, aby zelenina neplavala, ale byla jen těsně v úrovni zeleniny.
Až je zelenina měkká, rozmixujeme dohladka, přidáme sůl, pepř a 2 lžíce smetany na zjemnění. Posypte parmezánem podle chuti a podávejte :)
Přeji krásný den a dobrou chuť :).
Komentáře
Okomentovat