Brokolicovo-kedlubnový krém


Když jsem vařila zeleninové krémy, tak jsem do nich občas přidávala bramboru, ale když vařím pro nás všechny, tak občas beru ohled i na moje stravování a máme třeba stejnou polévku.

Samozřejmě vařím většinou pro manžela a Jeníčka společné a pro mě LC. Ale dopředu manželovi řeknu co si budu vařit a on mi řekne jestli to chce také nebo ne. :)

Tak mě napadlo místo brambory přidat kedlubnu, protože kedlubnou se dá nahradit brambor v "bramborovém" salátu nebo jako příloha k masu. Jednoduše se kedlubna povaří doměkka s kurkumou a vypadá to jako brambor. :D

Brokolicovo-kedlubnový krém

Na brokolicovo-kedlubnový krém budete potřebovat:
  • malá brokolice
  • kedlubna
  • šalotka (cibule)
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce smetany
  • ghí (olej, máslo,.)
  • parmezán na posypání (není nutné)
Osmahneme šalotku na ghí, přidáme menší brokolici rozebranou na růžičky a na malé kostičky nakrájenou kedlubnu. Krátce promícháme a zalijeme horkou vodou tak, aby zelenina neplavala, ale byla jen těsně v úrovni zeleniny. 

Až je zelenina měkká, rozmixujeme dohladka, přidáme sůl, pepř a 2 lžíce smetany na zjemnění. Posypte parmezánem podle chuti a podávejte :) 

Přeji krásný den a dobrou chuť :).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mléčné řezy

Čokoládová pěna

Grusetky podle paní Lucky Grusové