Čekali jsme odpoledne návštěvu a tak jsem si řekla, že připravím čokoládovou pěnu (chocolate mousse). Ale chtěla jsem něco opravdu jednoduchého, z pár surovin a nějakou, která zabere nejméně práce.
Takže jsem si řekla, že připravím ganache z hořké čokolády a zašlehám ganache do vyšlehané smetany.
|
Krásně vypadá, lahodná a ultra čokoládová uvnitř |
|
Teď už si ji jen vychutnat :) |
|
Hotová pěna ozdobená hoblinkami z čokolády |
Na čokoládovou pěnu budete potřebovat:
- 100g 70% čokolády ᐩ na hoblinky
- 300ml smetany ke šlehání
Nejprve si připravíme ganache. Zahřejeme si 100ml smetany těsně pod bod varu (80-90°C) a mezitím si nakrájíme čokoládu na malé kousky. Až je smetana zahřátá, přidáme do ní nasekanou čokoládu a necháme chvilku odstát.
|
Nasekaná čokoláda |
|
Do horké smetany dáme nasekanou čokoládu |
|
Povolená čokoláda ve smetaně |
Čokoládu se smetanou pečlivě zamícháme a spojíme aby byla směs hladká a bez hrudek.
|
Přesně tak by to mělo vypadat (ty tečky jsou bublinky) |
Hotovou směs necháme za pokojové teploty vychladnout. Následně si vyšleháme šlehačku a těsně před tím než má mít ten požadovaný tvar do šlehačky po lžících přidáváme ganache a postupně zašleháváme.
Čokoládovou pěnu plníme do skleniček a necháme v lednici min 4-5 hodin vychladnout. Celkově se zpevní a konzistence je nadýchaná a luxusní.
Přeji krásný den a dobrou chuť :).
Komentáře
Okomentovat