Čokoládová pěna

Čekali jsme odpoledne návštěvu a tak jsem si řekla, že připravím čokoládovou pěnu (chocolate mousse). Ale chtěla jsem něco opravdu jednoduchého, z pár surovin a nějakou, která zabere nejméně práce.

Takže jsem si řekla, že připravím ganache z hořké čokolády a zašlehám ganache do vyšlehané smetany.

Krásně vypadá, lahodná a ultra čokoládová uvnitř


Teď už si ji jen vychutnat :)


Hotová pěna ozdobená hoblinkami z čokolády

Na čokoládovou pěnu budete potřebovat:
  • 100g 70% čokolády ᐩ na hoblinky
  • 300ml smetany ke šlehání
Nejprve si připravíme ganache. Zahřejeme si 100ml smetany těsně pod bod varu (80-90°C) a mezitím si nakrájíme čokoládu na malé kousky. Až je smetana zahřátá, přidáme do ní nasekanou čokoládu a necháme chvilku odstát. 


Nasekaná čokoláda

Do horké smetany dáme nasekanou čokoládu

Povolená čokoláda ve smetaně

Čokoládu se smetanou pečlivě zamícháme a spojíme aby byla směs hladká a bez hrudek.

Přesně tak by to mělo vypadat (ty tečky jsou bublinky)

Hotovou směs necháme za pokojové teploty vychladnout. Následně si vyšleháme šlehačku a těsně před tím než má mít ten požadovaný tvar do šlehačky po lžících přidáváme ganache a postupně zašleháváme. 

Čokoládovou pěnu plníme do skleniček a necháme v lednici min 4-5 hodin vychladnout. Celkově se zpevní a konzistence je nadýchaná a luxusní.

Přeji krásný den a dobrou chuť :).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mléčné řezy

Grusetky podle paní Lucky Grusové

Barefoot sandále - Obutá nebo neobutá?