Čekali jsme odpoledne návštěvu a tak jsem si řekla, že připravím čokoládovou pěnu (chocolate mousse). Ale chtěla jsem něco opravdu jednoduchého, z pár surovin a nějakou, která zabere nejméně práce.
Takže jsem si řekla, že připravím ganache z hořké čokolády a zašlehám ganache do vyšlehané smetany.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEieBJ_RscD2vhsSDV4vq5N9VSa3zOHw8fsgAPTX3eA1-fL7mHVPDOxkdWikbmjHCXVYXU_p02JossbRxoJ4qrq3L59tXXQfqdCvbIuXq6CcNCb5xIK94W46_N09I6oPzWbUkmp9wmhwPc4/s640/P3110002.JPG) |
Krásně vypadá, lahodná a ultra čokoládová uvnitř |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhFRE67UC5-OHWN67LPRPixQLKsUELWmnxXUO8xMfYbP2fvpHf8zqflN2xmWrZ9lT5hQor99_RxDJlRv9Da7QFdJNlZzk05z0g_8xhhDAXD5fC-OwvREPrlsAve9G0bR0tPvqmHWPWwHk8/s640/P3130007.JPG) |
Teď už si ji jen vychutnat :) |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEip5DjwwwnYULi_2IQPR0l_cHD08ZlnfDvCoGPLSTPF2Xik1UHsZvZ3_YP4bOTnllqrrLNpnFmN93yhym6Wbxx4qYD2rpxAZNxOpwQPzBrRapIaXwtzl2TiQ_uSwA5YCBDisO0CJaAaRtc/s640/P3110004.JPG) |
Hotová pěna ozdobená hoblinkami z čokolády |
Na čokoládovou pěnu budete potřebovat:
- 100g 70% čokolády ᐩ na hoblinky
- 300ml smetany ke šlehání
Nejprve si připravíme ganache. Zahřejeme si 100ml smetany těsně pod bod varu (80-90°C) a mezitím si nakrájíme čokoládu na malé kousky. Až je smetana zahřátá, přidáme do ní nasekanou čokoládu a necháme chvilku odstát.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEirLMRR3F_zTe_S27ZHR9i3hB-vvhGBwElTldcqgyhV99jUZYxZ65JB2gZOsQ_bYtQbfN6M4caGTt5eq36E3e7699zbipcLPWxhTs12fwErBO79qNl2ZrqSebZ6EDtlh6ZIC5eeP7c0yus/s640/P3110035.JPG) |
Nasekaná čokoláda |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPKz_xj80tAv6pJVkyLzS2klW_CFokUH7UUsFhyqJeaIT04Y23A-Luo0JwdLxbS8yfC5L2ihKYoVzUgnGGdAFhPcKlHr7R-Tnx5bsuh4MxrKUpPC9i4SYW9bTey3sIw7qkmiqL9mSGlOA/s640/P3110036.JPG) |
Do horké smetany dáme nasekanou čokoládu |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhbt7CCAwxzw3INBUAgNX-SqNoRxvat_D1vnGYoIyI3bq2fOAmZR32Wk1OXb2P_APkE4bYE8qtD0GZv09xrMQuXZSfPK1erLgDEGd_ocHp-4yEzEqYCXxjQuZiNXOKLsEmSIrHbrvT-Q8U/s640/P3110039.JPG) |
Povolená čokoláda ve smetaně |
Čokoládu se smetanou pečlivě zamícháme a spojíme aby byla směs hladká a bez hrudek.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzEgnyRp8wMue5If-qLHL9G8lM9Ixdxzfp8FO0reOoJM0gYFYNjHvQDzjvBpl1L6WFuOKgwChrI476JALyNzu0A1y82AfHWBl5gZAyyR6kw_UugBXQVTQfUGfK8uVz35ID7Ndw_m_gpJ0/s640/P3110042.JPG) |
Přesně tak by to mělo vypadat (ty tečky jsou bublinky) |
Hotovou směs necháme za pokojové teploty vychladnout. Následně si vyšleháme šlehačku a těsně před tím než má mít ten požadovaný tvar do šlehačky po lžících přidáváme ganache a postupně zašleháváme.
Čokoládovou pěnu plníme do skleniček a necháme v lednici min 4-5 hodin vychladnout. Celkově se zpevní a konzistence je nadýchaná a luxusní.
Přeji krásný den a dobrou chuť :).
Komentáře
Okomentovat