Čokoládovo-malinová buchta

Když se blížil den sv. Valentýna, tak jsem vymyslela tuhle kombinaci. Většinou peču čoko-kokos a ta  kombinace čokoláda s malinami mi přišla taková zamilovaná. Tahle buchta je velmi jednoduchá, rychlá, jednoduše se vše smíchá dohromady a dá se na chvilku péct do trouby. A hlavně nikdy nezklame. Opět platí, že lze udělat v mnoha variacích. Už jsem zkoušela čoko-kokos a čoko-karamel a obě jsou oblíbené.


V řezu

Na čokoládovo-malinovou buchtu budete potřebovat:

  • 280g polohrubé mouky
  • 150g cukru moučka
  • 2 vrchovaté polévkové lžíce holandského kakaa
  • 1 lžíce instantní kávy
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátů
  • 1 velká lžíce rumu
  • 250ml mléka
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 100g rozpuštěného másla
  • 3 polévkové lžíce oleje
  • mražené nebo čerstvé maliny

Čokoláda na polití

Všechny ingredience smícháme (lze použít i mixér), nalijeme na plech a pečeme při 175-180°C. Kolik minut záleží jak velký plech máte, jak moc vám peče trouba apod. Já dávám na větší plech a buchta je do 15 min hotová. Poznám podle zapíchnutí špejle, že se mi nelepí těsto.

Přeji krásný den a dobrou chuť :).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mléčné řezy

Grusetky podle paní Lucky Grusové

Barefoot sandále - Obutá nebo neobutá?