Domácí jablečná přesnídávka

Když máte přebytek domácích jablek, tak není nic jednoduššího než svým dětem uvařit přesnídávku (pyré). Je nejlepší, když seženete sladší jablka. Já měla podzimní ze zahrádky a ty jsou trošku kyselejší. Tak Vám se sepíšu jak jsem tuto přesnídávky uvařila.

Na jablečnou přesnídávku budete potřebovat:
  • omytá sladší jablka zbavená jadřince
  • pár lžic vody
  • zavařovací sklenice
Jablka nakrájíme na čtvrtky a dáme je do hrnce až po okraj a podlijeme vodou, asi 3 cm. Nesmíte to přehnat aby nebyla přesnídávka řídká a zbytečné zahušťování nepotřebujeme. Jablka povaříme pod pokličkou do úplného změknutí.

Až jsou jablka úplně měkká, tak je pořádně rozmixujeme v robotu nebo ponorným mixérem a ještě propasírujeme přes jemné sítko. :) 

Horkou směs plníme do vysterilizovaných zavařovacích sklenic, zavřeme důkladně víčkem a zavaříme. a po zavaření otočíme víčkem dolů. Zavařuji v hrnci, sklenice mám z půlky ponořené a nechávám je probublávat asi 20-25 min, držím to při cca 90°C. Nezkazily se mi.

Já měla doma i pár hrušek Williams, tak jsem udělala i jednu přesnídávku hruškovou, která byla mimochodem ještě lepší než ta jablečná :)

Přesnídávky obsahují jen přírodně vyskytující se cukr.:)


Očištěná jablíčka ze zahrádky


Mixujeme


Propasírujeme přes síto


Zavařené otočíme víčkem dolů a nachystáme si lepítka na popsání

Přeji krásný den a dobrou chuť :).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake