Domácí kváskové krekry

V lednici jsem si schovávala a střádala kvásek, který jsem odebírala před krmením a najednou ho byla plná sklenice. A co dělat s takovým množstvím kvásku?

Já jsem se rozhodla upéct domácí žitno pšeničné krekry, které jsou výborné. :)

S těstem se pracuje velmi dobře, obsahuje pár surovin. Většinu jich máte určitě doma. V originálním receptu psali rýžovou mouku, ale já použila rýžovou krupičku a povedly se. :)

Krekry po upečení v plechové dóze

Na domácí kváskové krekry budete potřebovat:
  • 250g kvásku z lednice
  • 25g olivového oleje
  • 20g slunečnicového oleje
  • 5g soli
  • 20g sezamu
  • 20g lněného semínka
  • 25g rýžové mouky nebo krupičky
  • 100g hladké mouky
.
Ingredience spojíme v těsto, jde to lehce a těsto se díky olejům nelepí. 

Rozdělíme ho na tři díly a každý rozválíme na velmi tenkou placku. Nejdřív jsem těsto rozválela na žitnou moukou podsypané desce, pak jsem ho přesunula na pečící papír a ještě rozválela. Musí být opravdu tenké, v troubě trošku nabude. 

Jakmile je těsto rozválené, tak ho kráječem na pizzu rozřežeme na požadované tvary. V troubě se pak krásně oddělí.

Pečeme v dobře předehřáté troubě na 180°C/10min, obrátit plech a péct dalších 10min. Pokud pečete jako já na horkovzduch, tak jsem pekla 6min  a 6 min na 180°C. Chce to také sledovat, kraje jsem měla tmavší. 

Každá trouba je jiná, já se těším na novou, protože nynější je pro mě nedostačující. :D


Hotové těsto


Jsou opravdu výborné
Přeji krásný den a dobrou chuť :).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mléčné řezy

Čokoládová pěna

Grusetky podle paní Lucky Grusové