Připravit si doma přepuštěné máslo mě lákalo dlouho, ale nemohla jsem se k tomu pořád dokopat.
Když jsem začala jíst Low Carb, tak jsem si řekla, že ho zkusím připravit a taky se stalo. Není to žádná věda, dokonce existuje několik způsobů jak ho přepouštět. Známá ho připravuje v pomalém hrnci nebo jsem četla, že někdo přípravu uspěchá a přepouští ve vyšších teplotách.
Já jsem se držela při těch nižších teplotách nejen kvůli tomu, že při vyšších se máslo může spálit a chtěla jsem nad tím mít kontrolu. :)
Přepuštěné máslo, bezvodý tuk získaný z másla, má vyšší bod přepalování (200-250°C) než máslo (150-180°C).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj605t4P0BKs3yW-2Zr-a66xra8csJg_vk7MQTOBHpZs8vgj8jwsce9kESj8c0cETHRPFC4RJZzIDc67_MsKfexr2CdXYGxe09tHuxrCdng3_3G7RU51Tiv7tNCtD5mhUfOXv7VybBMpAc/s640/P3190039.jpg) |
Přepuštěné máslo v pokojové teplotě
|
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhfK76macDa3lmjlsfuW8hyD5L5bAzdZxc0MymzOPI3us00u43pXE5rO9UcojjZatwxJ90AU4dVvrxmknjY_YLOHgP4NOw6GiP4lSYDS2EgbjZ1aXhqq_EPx4Mx3Ru38ONlS3IblSr7iB4/s640/P3180006.JPG) |
Ještě tekuté přepuštěné máslo |
Na přepuštěné máslo budete potřebovat (na sklenici o objemu 0,75l):
Máslo jsem zahřívala při nízkých teplotách (2-3/9 stupně na mé varné desce). V následujících fotkách Vám ukážu můj foto sběr. Hotové přepuštěné máslo by mělo vypadat tak, že nahoře je oddělená pěna, uprostřed je čirý tuk a naspod usazenina zbarvená dozlatova a mělo by přestat takové syčení. Pokud se rozhodnete přepuštěné máslo dělat, tak pak to syčení pochopíte, je to až u konce procesu.
Pěnu jsem postupně sbírala a občas jsem vše promíchala.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlGyAMlfms6CkJQ6T53TjxrQYhkCwzUFZRBgwT_lCUCvFjED0vGyemwhozgHO81vXcEXQihMqGDKCTIV0jsg6GvGe4tGgstJSUq3JBronfIAN3yC_Nn5SLFruVWw8pnrt35IWaJBOsfSo/s640/P3180025.JPG) |
Začínala jsem máslo rozehřívat |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8HkwFKnweOQEuES5wL6sXKRPegcAUTp0_oH4NHW61CY9J-UqiyrYYRBE6AcWNlgN0lMoheDBQf5jbnzyLZt1o27v2e80cmABT7H_DhTHgwVA4ooiCyD6JE91uweh89xAMkNOCSrV4Hs4/s640/P3180026.JPG) |
Na této fotce už máslo povolovalo |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixG5wwcB7l6ObpjncPk2RnUgGN_BRKvF4n26hPvrPFP-E2suduHdpoKKl7AqVPKSiwtU1_6YfzqHTcqBJa49ixZroNLvEN4wx6fC1Q_fGuQfg_8aIoFZJo8WTJ3pIWzYRKZDjj57xKIew/s640/P3180028.JPG) |
Máslo bylo skoro rozpuštěné |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjcbIBd3VUh-cvOE23jDEBOJAoeukRKsK7clskJb1ns0zQ9JwoCyUtv9palNtmmhJtpNc77NGKPF7Fmqc-OFQZeSEE6NNaglL7ftMeYrB5xluApXbmRjD6GtBsWqo5fRTMwpjBdv7kMmd0/s640/P3180029.JPG) |
Tady bylo máslo rozpuštěné, ale pár s pár tužšími kousky |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4kvfK77hj_JKyIqng-h4XObXgBG9xZPbgr8RsM6q_5AF6RGppumeQfUzSykhtudM-U8mZPFh6_qeAataK_ipST2btFsMTbmvS9IjDFYRcwXbaxBN0_kMa4Yi8FqX5Np4HAp0unFJUKYg/s640/P3180033.JPG) |
Kompletně rozpuštěné máslo, u kterého se začínala oddělovat ta pěna |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3Os1bLKR_MxGOSpEM5fDxUvs3Y4mYymqIC_Ym8_ktXSMUROYSB_9asy6KBOcg3DHLGfGMPzO6A4Fn4NvbACEgVGKLzy5JQke4_Iq69A5_-0tQL267nKaUqVxm0zVDBpAUNAbXKluQqh4/s640/P3180035.JPG) |
Tady už jsem pomalu začala sbírat |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjI8djIOSq0JID8mAw_vH7PvYPogUOjZ7FE6LXLCxS6Bn52eII0z8Es-ajiFCv80N-RFsGUoU59nbdiTnmg-lylhAus8TQ3wmOusc_ooJyZ-1gFJ-c_m4CWFrtjdjJoJCUiLXr7RIBFdvE/s640/P3180039.JPG) |
Sesbíraná pěna |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEim8qK441FDCQfcO5dbzActrHNG992FR49-qyRQMKT_ukXzeHQr59sSx8dwkY2IEw30u2UTwnyNh-zv0tdGmAXlpK-Q-p4FPStvLp8KeNs9uKv_dEhbtGY3qXSkLmXEY9lTxM37fBzkKlc/s640/P3180040.JPG) |
Tady už jsem viděla náznak, že se chystá s čirému vzhledu |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhScL4CHDDKILWYOXTow-PAm9B9EVIFPAtjyURXGZyDICDatksqEdPt89h9BJLAxQicizDE7VJ7aGBu-9QcLFGk0bqo9XLWzdgZN1mVMs6vuGs7VTzXE_6RTHI41XZm1dYBj99sux90C5I/s640/P3180043.JPG) |
Skoro vidíme na dno hrnce - dobrá zpráva |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQob5igv1kbcM_HmXLg5kAmhwGnnUQT18CfHlzNibWifIGzr6gbgyEUevbR0jrivvmiT8fQ3xmqN4dT1y9B05U9Z1eQsAy6i93zXEeo70ImI_NjC7HJ1XSa4Th0XQvwHo03QztlKd8-ss/s640/P3180047.JPG) |
Tato fotka se moc nepodařila, tohle je usazenina zespodu hrnce |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZwzkeayI1iqWz_gS44BdVD4fnh6zUbN7SZonOlteociFB_FEySjtBwt10FTd2lQv6-6p9kryJHRSTTuDmfhp3T5ka4iNzxRUdGK67yOLkXCDunUeN3RuRYAVIAXtzf9URPXIF1GI_RP8/s640/P3180044.JPG) |
Cedila jsem přes síto vystlané několika vrstvami gázy |
Pokud přemýšlíte nad domácím přepuštěním, určitě to zkuste :)
Přeji příjemné tvoření :)
Komentáře
Okomentovat