Francouzské palačinky

Konečně jsem docílila perfektního těsta na klasické francouzské palačinky. Pokaždé byl nějaký problém. Buď se trhaly nebo jsem pořád musela těsto zahušťovat nebo naopak ředit. 5. března byl den palačinek, tak jsem nebyla samozřejmě pozadu a oslavili jsme ho.

Naservírované palačinky

Na francouzské palačinky budete potřebovat (4 porce):
  • 125g hladké mouky
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 300ml mléka
  • špetka soli
  • 2 vejce
Jednoduše připravíme hladké těsto bez hrudek. Tvoříme tenké palačinky a smažíme na oleji nebo ghí na nepřilnavé pánvi. 

S těstem se mi tentokrát pracovalo velmi dobře bez problémů.

Moje palačinky byly plněné ořechovým máslem a banánem, jahodovým džemem Relax, manžel si je namazal nugetou a přidal si tam banán. Náš Jeníček měl palačinku s jahodovým džemem Relax.

Džemy Relax jsou super v tom, že jsou ze 100% ovoce bez přidaného cukru. Už nekupuji jiné.

Na palačinky jsem nám navíc vyšlehala domácí šlehačku s vanilkovou pastou a já si přidala horké lesní ovoce.

Přeji krásný den a dobrou chuť :).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mléčné řezy

Čokoládová pěna

Grusetky podle paní Lucky Grusové