Ještě než jsem se začala stravovat Low Carb, tak jsem měla moc ráda gratinované brambory. A tak jsem si vyhledala recept na gratinovaný květák a hned jsem věděla, že ho chci vyzkoušet.
Další moje velmi oblíbené jídlo, které je jednoduché a moc dobré.
Jeho příprava nezabere moc času a výsledek je překvapivě vynikající.
|
Vážně mňamka |
Na gratinovaný květák budete potřebovat (2 porce):
- 700g květáku
- 1 smetana ke šlehání
- 150g cheddaru
- 60g slaniny
- sůl, pepř, muškátový oříšek
- případně čerstvé bylinky
Květák rozebereme na malé kousky a vložíme do zapékací nádoby. Smícháme si smetanu s kořením a se 75g nastrouhaného cheddaru a přelijeme květák.
Květák pečeme na 180°C a po 45 minutách slijeme smetanu i s pár kousky květáku, rozmixujeme to v hladkou omáčku, přelijeme tím květák v zapékací nádobě, posypeme zbytkem cheddaru a na kostičky nakrájenou slaninou a dáme ještě na 15 min do trouby.
Když jsem recept fotila, měla jsem pouze světlý cheddar na plátky, tak jsem si s tím musela poradit :)
|
Přidala jsem na bok i trošku brokolice |
|
Smetana s kořením a sýrem |
|
Čas na rozmixování v hladkou omáčku |
|
Ještě posypat sýrem a šup do trouby |
Přeji krásný den a dobrou chuť :).
Komentáře
Okomentovat