Gratinovaný květák

Ještě než jsem se začala stravovat Low Carb, tak jsem měla moc ráda gratinované brambory. A tak jsem si vyhledala recept na gratinovaný květák a hned jsem věděla, že ho chci vyzkoušet.

Další moje velmi oblíbené jídlo, které je jednoduché a moc dobré.

Jeho příprava nezabere moc času a výsledek je překvapivě vynikající.

Vážně mňamka

Na gratinovaný květák budete potřebovat (2 porce):
  • 700g květáku
  • 1 smetana ke šlehání
  • 150g cheddaru
  • 60g slaniny
  • sůl, pepř, muškátový oříšek
  • případně čerstvé bylinky
Květák rozebereme na malé kousky a vložíme do zapékací nádoby. Smícháme si smetanu s kořením a se 75g nastrouhaného cheddaru a přelijeme květák.

Květák pečeme na 180°C a po 45 minutách slijeme smetanu i s pár kousky květáku, rozmixujeme to v hladkou omáčku, přelijeme tím květák v zapékací nádobě, posypeme zbytkem cheddaru a na kostičky nakrájenou slaninou a dáme ještě na 15 min do trouby.

Když jsem recept fotila, měla jsem pouze světlý cheddar na plátky, tak jsem si s tím musela poradit :)

Přidala jsem na bok i trošku brokolice


Smetana s kořením a sýrem


Čas na rozmixování v hladkou omáčku


Ještě posypat sýrem a šup do trouby
Přeji krásný den a dobrou chuť :).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake