Italský kořen s černými olivami

Moje kváskové pečení bylo od začátku ze směsi žitné mouky jak chlebové, tak celozrnné a pšeničné. Spíše jsem chtěla péct právě ty celozrnné chleby než pšeničné, ale manžel zase miluje ty nadýchané pšeničné.

Už nějakou dobu jsem pokukovala po loupáčkách, po ciabattách nebo focaccie. Na stránkách Pekárnománie mě oslovil recept na italský kořen s černými olivami a řekla jsem si, že do toho půjdu. :)

Myslím, že se mi to na první pokus povedlo, ale příště to bude určitě lepší. Docela jsem s tím těstem u konce hýbala, když jsem tvarovala bagetky a jde to vidět na bublinách. Možná bych to příště nechala i déle péct, ale chybami se člověk učí že ano? :)

Italský kořen v řezu

Napíši Vám sem opět suroviny, ale recept si přečtěte u paní na stránkách Pekárnomanie. Opravdu je to tam srozumitelně napsané a akorát bych přepisovala její recept. Pro recept klikni zde.

Můžu Vám za mě doporučit koupit vysokolepkovou mouku. Já sehnala tuhle.

Na italský kořen budete potřebovat:
  • 100g čerstvě vykvašeného žitného kvásku
  • 280g vody
  • 50g pšeničné chlebové mouky
  • 400g hladké mouky (vysokolepkové)
  • 30g olivového oleje
  • 60g nasekaných černých oliv
  • 2 rovné lžičky soli
  • špetka oregana
Ještě bych chtěla dodat, že když připravuji rozkvas, dávám vždy o trošku víc kvásku než je v receptu :)

Zamilovala jsem se

Za mě paráda

Přeji Vám příjemné pečení a pak dobrou chuť. :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mléčné řezy

Čokoládová pěna

Grusetky podle paní Lucky Grusové