Začínám s low carb - 1. díl

Rozhodla jsem se napsat pár příspěvků o tom jak jsem začala žít low carb, co mě k tomu vedlo a jestli je pro mě tato cesta správná. 

O low carb stravě jsem se poprvé doslechla před dvěma lety u jedné blogerky ve videích, která se takhle začala stravovat, ale nějak více jsem to nevnímala. Přišlo mi to jako další druh diety.

Jedna z mých oblíbených low carb mramorových bábovek

Asi před necelým rokem jsem viděla u víc lidí, že jdou touhle cestou a recepty mě docela lákaly. Začala jsem se inspirovat a občas jsem něco upekla nebo uvařila. Zkoušela jsem několikrát sýrový chlebík, který ráda peču i teď. :) 

Někdy na podzim 2018 začala jíst low carb manželova maminka a já jsem ji obdivovala. Od té doby jsem pořád váhala jestli do toho jít nebo ne, ale vždy z toho vyplynulo, že to není nic pro mě. U mě byla velkým problémem vůle. Vždy jsem začala s hubnutím, s přísným zákazem sladkostí, ale vždy mě to nakonec ovládlo. Byla jsem opravdu závislá na sladkém, sice jsem uvařila zdravý oběd, zdravou snídani i večeři, ale během dne jsem pořád jen ujídala ty nezdravé potraviny a ve větším množství.
Začala jsem pořádně pročítat internetové stránky, kde se psalo o low carb a paleo. Pomohla mi stránka Paleo Snadno, na Instagramu profily fit_style_with_eli, milujulowcarb, skupina Low Carb pro normální lidi na Facebooku a videa na YouTube. Během těhotenství a kojení jsem opravdu hodně přibrala a i když jsem si to uvědomovala, tak jsem zkrátka neměla tu vůli.
Ale jednoho dne se všechno změnilo a já se konečně rozhodla s mojí váhou zatočit. Nejen, že mě hnalo plánovaní sourozence pro syna, ale také jsem chtěla být mému synovi hezkou maminkou. Nebavilo mě se fotit, když nás fotil manžel, tak jsem se utíkala schovat. A tohle dál nešlo.

Oběd - pečený hermelín v šunce

A právě v březnu, přesně 18. března 2019 mi přepnulo v hlavě, že jsem připravená a tak jsem do toho šla. Řekla jsem si, že to zkusím, jak mi to půjde, jak budu spokojená a kdyby to nevyšlo, tak se svět nezhroutí a vymyslím něco jiného. 

A takhle začala moje cesta k low carb životnímu stylu a můžete očekávat pokračování tohoto příběhu. Sama jsem zvědavá jestli to nadšení potrvá. :) 

Caesar salát s pancettou, parmezánem a grilovanými kuřecími prsíčky

Přeji Vám krásný den. :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake