Mini Pavlovy

Jeden den špagety Carbonara, druhý den holandská omáčka a ejhle, v lednici se mi nahromadily bílky a tak mě napadlo upéct Pavlovu.

Nikdy před tím jsem ji nepekla, ani jsem ji neochutnala, za mě to byla taková ta klasická pusinka akorát nazdobená šlehačkou a ovocem. Na makronky jsem zrovna neměla čas, takže jsem si aspoň zkusila upéct tyto dortíky pojmenované podle slavné baletky Anny Pavlovové. Věděli jste to? :)

Hotová Pavlova zdobená lesním ovocem

Na mini Pavlovy budete potřebovat:
  • bílky ze 4 vajec (cca 150ml)
  • 220g jemného cukru krupice
  • 2 lžičky bílého vinného octa
  • 2 lžíce prosátého kukuřičného škrobu
  • 250ml smetany ke šlehání
  • vanilkovou pastu nebo vanilkový lusk*
  • cukr na oslazení šlehačky nebo stévii, kterou jsem použila já
  • ovoce
*ke smetaně přidejte třeba jen vanilkový cukr pokud nemáte pastu nebo lusk :)

Jako první si předehřejeme troubu na 150°C. 

V míse šleháme bílky při nižších otáčkách dokud nebudou skoro tuhé, poznáte že se pomalu začnou tvořit špičky. V tu chvíli je na řadě cukr, který postupně zašleháváme do bílků. Bílky musí být pevné, lesklé a hlavně bez velkých bublin, proto šleháme při nízkých otáčkách. Nakonec přidáme prosátý škrob a ocet a lehce prošleháme.

Lžící klademe na pečící papír kolečka o průměru 5 cm a pečeme na 120°C 45-50 min. Záleží na Vaší troubě. Pavlovy musí být křupavé a duté na poklep :) Po vypnutí trouby je tam necháme vychladnout.

Pak vyšlehejte šlehačku, naneste na Pavlovy a ozdobte ovocem nebo tím, co máte rádi.

Přeji krásný den a dobrou chuť :).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mléčné řezy

Grusetky podle paní Lucky Grusové

Barefoot sandále - Obutá nebo neobutá?