Ricottové kaiserky
Měla jsem doma ricottu a tak jsem z ní upekla kaiserky, které jsou bez lepku a bez cukru a splňují složení pro nízkosacharidové stravování.
Inspirovala jsem se podle receptu na milujulowcarb na Instagramu a jsem ráda, že jsem je vyzkoušela.
Těsto je jednoduché, hezky se s ním pracuje a pečivo je jemné a chutné. :)
Upečené kaiserky |
Na ricottové kaiserky budete potřebovat:
- 250g ricotty
- 3 lžíce psyllia
- 2 lžíce chia semínek
- 2 lžíce sezamu
- 2 lžíce slunečnicových semínek
- 2 vejce
- lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- sůl
- kmín
- případně sezam na posypání
Vše smícháme, těsto necháme chviličku odpočinout, psyllium to hezky spojí a zahustí. Z těsta pak vytvarujeme 4 bulky a pokud máte razítko na kaiserky, tak použijete to, já nemám, tak jsem to nařezala nožem.
Těsto nelepí a hezky se s ním pracuje.
Pečeme v předehřáté troubě na 150°C asi 60 min.
Dobrou chuť :)
Komentáře
Okomentovat