Ricottové kaiserky

Měla jsem doma ricottu a tak jsem z ní upekla kaiserky, které jsou bez lepku a bez cukru a splňují složení pro nízkosacharidové stravování.
Inspirovala jsem se podle receptu na milujulowcarb na Instagramu a jsem ráda, že jsem je vyzkoušela. 
Těsto je jednoduché, hezky se s ním pracuje a pečivo je jemné a chutné. :)

S nasekanými sušenými rajčátky

Upečené kaiserky

Na ricottové kaiserky budete potřebovat:
  • 250g ricotty
  • 3 lžíce psyllia
  • 2 lžíce chia semínek
  • 2 lžíce sezamu
  • 2 lžíce slunečnicových semínek
  • 2 vejce
  • lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • sůl
  • kmín
  • případně sezam na posypání
Vše smícháme, těsto necháme chviličku odpočinout, psyllium to hezky spojí a zahustí. Z těsta pak vytvarujeme 4 bulky a pokud máte razítko na kaiserky, tak použijete to, já nemám, tak jsem to nařezala nožem.

Těsto nelepí a hezky se s ním pracuje.

Pečeme v předehřáté troubě na 150°C asi 60 min.

Dobrou chuť :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake