Skořicové kváskové krekry
Před pár týdny jsem poprvé zkusila domácí kváskové slané krekry a opravdu sklidily velký úspěch. Moje sestra přišla s nápadem jestli nezkusím upéct skořicové. No samozřejmě mi to nedalo a konečně jsem se do toho pustila.
Na domácí kváskové krekry budete potřebovat:
Ingredience spojíme v těsto, jde to lehce a těsto se díky olejům nelepí.
Rozdělíme ho na tři díly a každý rozválíme na velmi tenkou placku. Nejdřív jsem těsto rozválela na žitnou moukou podsypané desce, pak jsem ho přesunula na pečící papír a ještě rozválela. Musí být opravdu tenké, v troubě trošku nabude.
Jakmile je těsto rozválené, tak ho kráječem na pizzu rozřežeme na požadované tvary. V troubě se pak krásně oddělí.
Pečeme v dobře předehřáté troubě na 180°C/10min, obrátit plech a péct dalších 10min. Pokud pečete jako já na horkovzduch, tak jsem pekla 6min a 6 min na 180°C. Chce to také sledovat, kraje jsem měla tmavší.
Určitě je lepší vychytat tu dobu pečení, ty tmavší kusy nejsou tak dobré jako ty světlejší :)
Přeji krásný den a dobrou chuť :).
Hotové krekry |
Na domácí kváskové krekry budete potřebovat:
- 250g kvásku z lednice
- 25g olivového oleje
- 20g slunečnicového oleje
- 1g soli
- 8g mleté skořice
- 20g sezamu
- 20g lněného semínka
- 25g rýžové mouky nebo krupičky
- 100g hladké mouky
- pár kapek stévie nebo lžička medu či jiného sladila
Ingredience spojíme v těsto, jde to lehce a těsto se díky olejům nelepí.
Rozdělíme ho na tři díly a každý rozválíme na velmi tenkou placku. Nejdřív jsem těsto rozválela na žitnou moukou podsypané desce, pak jsem ho přesunula na pečící papír a ještě rozválela. Musí být opravdu tenké, v troubě trošku nabude.
Jakmile je těsto rozválené, tak ho kráječem na pizzu rozřežeme na požadované tvary. V troubě se pak krásně oddělí.
Pečeme v dobře předehřáté troubě na 180°C/10min, obrátit plech a péct dalších 10min. Pokud pečete jako já na horkovzduch, tak jsem pekla 6min a 6 min na 180°C. Chce to také sledovat, kraje jsem měla tmavší.
Hotové těsto |
Nakrájené rozválené těsto na plechu |
Určitě je lepší vychytat tu dobu pečení, ty tmavší kusy nejsou tak dobré jako ty světlejší :)
Přeji krásný den a dobrou chuť :).
Komentáře
Okomentovat