Skořicové kváskové krekry

Před pár týdny jsem poprvé zkusila domácí kváskové slané krekry a opravdu sklidily velký úspěch. Moje sestra přišla s nápadem jestli nezkusím upéct skořicové. No samozřejmě mi to nedalo a konečně jsem se do toho pustila.

Hotové krekry

Na domácí kváskové krekry budete potřebovat:
  • 250g kvásku z lednice
  • 25g olivového oleje
  • 20g slunečnicového oleje
  • 1g soli
  • 8g mleté skořice
  • 20g sezamu
  • 20g lněného semínka
  • 25g rýžové mouky nebo krupičky
  • 100g hladké mouky
  • pár kapek stévie nebo lžička medu či jiného sladila
.
Ingredience spojíme v těsto, jde to lehce a těsto se díky olejům nelepí. 

Rozdělíme ho na tři díly a každý rozválíme na velmi tenkou placku. Nejdřív jsem těsto rozválela na žitnou moukou podsypané desce, pak jsem ho přesunula na pečící papír a ještě rozválela. Musí být opravdu tenké, v troubě trošku nabude. 

Jakmile je těsto rozválené, tak ho kráječem na pizzu rozřežeme na požadované tvary. V troubě se pak krásně oddělí.

Pečeme v dobře předehřáté troubě na 180°C/10min, obrátit plech a péct dalších 10min. Pokud pečete jako já na horkovzduch, tak jsem pekla 6min  a 6 min na 180°C. Chce to také sledovat, kraje jsem měla tmavší. 


Hotové těsto

Nakrájené rozválené těsto na plechu

Určitě je lepší vychytat tu dobu pečení, ty tmavší kusy nejsou tak dobré jako ty světlejší :)

Přeji krásný den a dobrou chuť :).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mléčné řezy

Grusetky podle paní Lucky Grusové

Barefoot sandále - Obutá nebo neobutá?