Vejce Benedikt
Vejce Benedikt jsem odkládala velmi dlouho. Ani nevím proč jsem z nich měla takový strach. Možná mě zmátlo to, že doba přípravy je delší kvůli pečivu? Sama nevím.
Sestra říkala, že až dojede k nám na návštěvu, tak to spolu připravíme. Místo jejich pečiva jsme použili můj kváskový podmáslový, žitno-pšeničný chléb a doba přípravy se hned zdála v pořádku.
Hotové vejce Benedikt |
Na vejce Benedikt budeme potřebovat (2 porce):
- 2 celá vejce
- 6 plátků kvalitní vysokoprocentní šunky
- olivový olej
- parmezán (lze se bez něho obejít)
Na vejce Benedikt je potřeba připravit ztracené vejce. Já se naučila od Jamieho Olivera vychytávku, kdy si odřezaný kus potravinové fólie pomažeme olivovým olejem, dáme střed fólie do menší nádobky cca ve velikosti toho vejce, vyklepneme vejce s neporušením žloutku a uvážeme uzel. Pak do vroucí vody vložíme tyto dva pytlíčky a vaříme cca 4 min. Díky olivovému oleji jde fólie jednoduše odstranit a díky fólii nemusíte mít strach, že se vejce nepovedou a hlavně mají vždy hezký tvar :)
Opečený chléb pokapeme olivovým olejem, poklademe pár hoblinek parmezánu, rozprostřeme na sucho opečenou šunku a poklademe opatrně ztracené vejce, které zlehka přelijeme výbornou holandskou omáčkou.
Připraveno k přelití holandskou omáčkou |
Tohle je opravdu zážitek |
Přeji krásný den a dobrou chuť :).
Komentáře
Okomentovat