Grusetky podle paní Lucky Grusové

Musím říct, že ani jeden den při Low Carb stravování mi nechyběly těstoviny, rýže či pečivo, ale existuje tolik receptů, které bych chtěla zkusit a na grusetky jsem byla extra zvědavá.

Při tomhle stravování jím 2-3x denně a ovlivňuje to moje snídaně. Pokud vstávám velmi brzy, tak snídám dřív, ale pokud vstáváme okolo 8. hodiny ranní, tak snídám až tak o půl 11 dopoledne a beru to jako oběd a vystačí mi to až do 19:00. :)

Dřív jsem si myslela, že to se přece nedá a nechápala jsem jak můžou jíst ostatní pouze 2x a teď to úplně chápu.

Nicméně jsem odběhla od tématu a vrátím se k původnímu.

Grusetky jsou Low Carb těstoviny, které se dají jíst na sladko i naslano.

Hotové nakrájené grusetky

Na grusetky budete potřebovat:
  • 1 mozzarellu v nálevu (125g)
  • 2 vrchovaté lžíce psyllia
  • 5 vajec
  • sůl
Nejdřív jsem si předehřála troubu na horkovzdušné pečení, na 160°C. Mozzarellu bez nálevu  jsem dala do mixéru a rozmixovala ji opravdu do hladka. Já se snažila co to šlo a musím říct, že "těstoviny" byly hezky hladké a jemné. :)

Mozzarella na kousky

Dohladka rozmixovaná mozzarella

Do mozzarelly jsem přidala 5 celých vajec a špetku soli a opět mixovala dokud nebyla směs spojená a hladká. Pak jsem přidala psyllium a opět mixovala. Psyllium nabobtnalo a vzniklo jemné hladké těstíčko.

Hotové těsto

Tohle těsto jsem rozdělila od oka na 2 poloviny, půlku jsem vylila a plech vystlaným pečícím papírem a rozetřela ho pomocí cukrářské špachtle do velmi tenké placky (tip pro Vás, šlo to s tím skvěle) a druhou půlku jsem rozprostřela na druhý plech.

Musíte pracovat rychle, papír nasákne to těsto a pak se krabatí.

Rozetřené těsto

Pak jsem pekla 8 min při těch 160°C a nechala vychladnout. Po té jsem srolovala do ruličky a krájela na požadované "nudle".

Recept je z Paleo Snadno.

Přeji krásný den a dobrou chuť :).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake