Krémové risotto s pečenou zeleninou
Jeden den v týdnu máme vždy vegetariánský. Buď vařím na oběd nějakou luštěninu nebo naopak třeba rýži se zeleninou. Moje rýže se zeleninou je velmi jednoduchý a rychlý recept do 30 minut a vypadá následovně.
Hotové risotto sypané parmezánem. |
Pečenou zeleninu můžete použít jakoukoliv, já jsem měla doma zrovna mladé cukety, batáty, lilek a žampiony a mrkev. Zeleninu jsem pekla v alobalu zakápnutou olivovým olejem, špetkou soli a trochou bylinek. Když dáte zeleninu do trouby, tak mezitím uvaříte risotto.
A šup s ní do trouby. |
Na krémové risotto budete potřebovat:
- kulatozrnnou rýži (arborio,..)
- šalotku
- zeleninový vývar
- sůl, pepř
- olivový olej, máslo
- parmezán
- případně bílé víno pokud vaříte pro dospělé*
Na másle a olivovém oleji orestujeme očištěnou a nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme rýži podle počtu porcí a podléváme postupně vývarem, mezitím přidáme sůl a pepř. Podléváme dokud není rýže hotová. Na závěr přidáme trošku strouhaného parmezánu a promícháme. Odeberete porci na talíř, přidáte zeleninu, posypete parmazánem a je hotovo.
*Pokud vaříte pro dospělé, je velmi dobré přidat do základu bílé víno. Jednoduše orestujete šalotku, přidáte rýži a při prvním podlití použijete 150-200 ml bílého vína.
Přeji krásný den a dobrou chuť :).
Komentáře
Okomentovat