Krémové risotto s pečenou zeleninou

Jeden den v týdnu máme vždy vegetariánský. Buď vařím na oběd nějakou luštěninu nebo naopak třeba rýži se zeleninou. Moje rýže se zeleninou je velmi jednoduchý a rychlý recept do 30 minut a vypadá následovně.

Hotové risotto sypané parmezánem.

Pečenou zeleninu můžete použít jakoukoliv, já jsem měla doma zrovna mladé cukety, batáty, lilek a žampiony a mrkev. Zeleninu jsem pekla v alobalu zakápnutou olivovým olejem, špetkou soli a trochou bylinek. Když dáte zeleninu do trouby, tak mezitím uvaříte risotto.

A šup s ní do trouby.


Na krémové risotto budete potřebovat:
  • kulatozrnnou rýži (arborio,..)
  • šalotku
  • zeleninový vývar
  • sůl, pepř
  • olivový olej, máslo
  • parmezán
  • případně bílé víno pokud vaříte pro dospělé*
Na másle a olivovém oleji orestujeme očištěnou a nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme rýži podle počtu porcí a podléváme postupně vývarem, mezitím přidáme sůl a pepř. Podléváme dokud není rýže hotová. Na závěr přidáme trošku strouhaného parmezánu a promícháme. Odeberete porci na talíř, přidáte zeleninu, posypete parmazánem a je hotovo. 

*Pokud vaříte pro dospělé, je velmi dobré přidat do základu bílé víno. Jednoduše orestujete šalotku, přidáte rýži a při prvním podlití použijete 150-200 ml bílého vína.

Přeji krásný den a dobrou chuť :).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mléčné řezy

Čokoládová pěna

Grusetky podle paní Lucky Grusové