Květáková pizza

Rozhodla jsem se vyzkoušet LC pizzu s tím, že jsem rovnou připravila druhou i pro manžela. Prostě jsem věřila, že mu bude chutnat a taky jo. :)

Inspirovala jsem se vícero recepty, někdo dělá pizza těsto jakože to grusetkové, ale já doma měla zrovna květák, tak jsem spotřebovala květák a pizza byla opravdu dobrá.

Těsto teda samozřejmě nechutná jako klasické italské, ale s tím se taky nesmí počítat, když je to z květáku. :)


Hotová pizza :)
Pro přípravu budete potřebovat (2 porce) :
  • půl květáku
  • 125g goudy
  • lžíce psyllia
  • 2 vejce
  • sůl, pepř
  • pokud chcete sušená rajčata
  • zdobení na pizzu (sugo, mozzarella, šunka, žampiony, olivy,..)

Půl květáku jsem v mixéru rozmixovala na takovou rýži, dala na 7 min do mikrovlnné trouby a pomocí utěrky jsem z něj vymačkala vody co se dalo.

Troubu jsem dala předehřát na 180°C na horkovzdušné pečení.

Až květák vychladl, přidala jsem 125g na hrubo nastrouhané goudy, sůl, pepř, nasekaná sušená rajčata. Vše jsem promíchala, přidala jsem ještě lžíci psyllia, opět zamíchala a nakonec vmíchala 2 vejce.

Na plechy jsem dala pečící papír a jednoduše květákové těsto naplácala do asi 1cm vysoké placky a dala péct na 10 min. Po 10 minutách jsem vytáhla těsta, otočila placky pomocí dalšího pečícího papíru, ten první jsem pak sloupla, a dala znovu péct na 10 min.

Mezitím jsem si nachystala sugo (rajčatové pyré, bazalka, česnek) a to co máme rádi.

Dopékala jsem už pak podle surovin.

Přeji krásný den a dobrou chuť :).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mléčné řezy

Čokoládová pěna

Grusetky podle paní Lucky Grusové