Květáková pizza
Rozhodla jsem se vyzkoušet LC pizzu s tím, že jsem rovnou připravila druhou i pro manžela. Prostě jsem věřila, že mu bude chutnat a taky jo. :)
Inspirovala jsem se vícero recepty, někdo dělá pizza těsto jakože to grusetkové, ale já doma měla zrovna květák, tak jsem spotřebovala květák a pizza byla opravdu dobrá.
Těsto teda samozřejmě nechutná jako klasické italské, ale s tím se taky nesmí počítat, když je to z květáku. :)
Pro přípravu budete potřebovat (2 porce) :
Půl květáku jsem v mixéru rozmixovala na takovou rýži, dala na 7 min do mikrovlnné trouby a pomocí utěrky jsem z něj vymačkala vody co se dalo.
Troubu jsem dala předehřát na 180°C na horkovzdušné pečení.
Až květák vychladl, přidala jsem 125g na hrubo nastrouhané goudy, sůl, pepř, nasekaná sušená rajčata. Vše jsem promíchala, přidala jsem ještě lžíci psyllia, opět zamíchala a nakonec vmíchala 2 vejce.
Na plechy jsem dala pečící papír a jednoduše květákové těsto naplácala do asi 1cm vysoké placky a dala péct na 10 min. Po 10 minutách jsem vytáhla těsta, otočila placky pomocí dalšího pečícího papíru, ten první jsem pak sloupla, a dala znovu péct na 10 min.
Mezitím jsem si nachystala sugo (rajčatové pyré, bazalka, česnek) a to co máme rádi.
Dopékala jsem už pak podle surovin.
Přeji krásný den a dobrou chuť :).
Inspirovala jsem se vícero recepty, někdo dělá pizza těsto jakože to grusetkové, ale já doma měla zrovna květák, tak jsem spotřebovala květák a pizza byla opravdu dobrá.
Těsto teda samozřejmě nechutná jako klasické italské, ale s tím se taky nesmí počítat, když je to z květáku. :)
Hotová pizza :) |
- půl květáku
- 125g goudy
- lžíce psyllia
- 2 vejce
- sůl, pepř
- pokud chcete sušená rajčata
- zdobení na pizzu (sugo, mozzarella, šunka, žampiony, olivy,..)
Půl květáku jsem v mixéru rozmixovala na takovou rýži, dala na 7 min do mikrovlnné trouby a pomocí utěrky jsem z něj vymačkala vody co se dalo.
Troubu jsem dala předehřát na 180°C na horkovzdušné pečení.
Až květák vychladl, přidala jsem 125g na hrubo nastrouhané goudy, sůl, pepř, nasekaná sušená rajčata. Vše jsem promíchala, přidala jsem ještě lžíci psyllia, opět zamíchala a nakonec vmíchala 2 vejce.
Na plechy jsem dala pečící papír a jednoduše květákové těsto naplácala do asi 1cm vysoké placky a dala péct na 10 min. Po 10 minutách jsem vytáhla těsta, otočila placky pomocí dalšího pečícího papíru, ten první jsem pak sloupla, a dala znovu péct na 10 min.
Mezitím jsem si nachystala sugo (rajčatové pyré, bazalka, česnek) a to co máme rádi.
Dopékala jsem už pak podle surovin.
Přeji krásný den a dobrou chuť :).
Komentáře
Okomentovat