Mléčné řezy

Miluji, když se dá nějaká prasárnička nahradit nějakým zdravějším receptem, který nezklame.
U tohoto receptu jsem konkrétně nahrazovala velmi známý Kinder mléčný řez, který určitě všichni moc dobře známe.

Není to samozřejmě úplně tentýž recepet, protože Kinder má svoje receptury a také je to plné cukrů,  což je pro mě nežádoucí, ale mléčný dezert, který jsem připravovala poprvé mě velmi překvapil. Velmi výrazná chuť kakaa v korpusu a mléčný lahodný krém uvnitř. Prostě boží. :)


Opravdu výborné :)
Recept:

Těsto

  • 4 vejce
  • 100 g krémového sýru (Philadelphia,..)
  • 30 g erythrytolu (podle stravování, může být i med apod.)
  • 40 g kakaa
  • špetka soli
Žloutky, sýr, sladidlo a kakao si dáme do misky a lehce našleháme. Pak si vyšleháme zvlášť bílky se špetkou soli a opatrně vmícháme do směsi se žloutky. Těsto rozetřeme na 1 cm tlustou placku (nemusí to být přes celý plech, aby nebylo těsto moc tenké).  Pečeme na 160°C asi 15 min v předehřáté troubě.

Krém
  • 250g mascarpone
  • 20g sladidla podle volby
Krátce smícháme mascarpone a sladidlo (příliš dlouhé míchání nebo šlehání by akorát naředila konzistenci mascarpone a to není žádoucí), dáme vychladit, pak tím potřeme polovinu vychladlého korpusu a druhou půlkou přiklopíme aby vznikl ten výsledný mléčný řez. :) 

Já to nechávám aspoň 2 hodinky vychladit a pak krájím na čtverce nebo obdélníčky podle originálu.

Přeji krásný den a dobrou chuť :).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake