Perníkový mléčný řez

Tohle je můj první LC dezert, který jsem kdy pekla. 

Zkoušela jsem samozřejmě i vánoční cukroví, ale myslela jsem spíše buchtu nebo řez.

Inspirovala jsem se na instagramovém profilu fit_style_with_eli akorát jsem si ho trošku vytunila. :)

Samozřejmě je to bezlepkový dezert s oříškových muk a hlavně bez cukru, tak nesmíte čekat, že to bude nadýchané jako piškot a sladké jako klasický dortík, ale mně moc chutnal, manželovi ne, ten má rád sladké a nadýchané. :D


Bez cukru a dokonalý :)
Na tento řez budete potřebovat (na formu na biskupský chlebíček):
  • 3 menší nebo 2 větší vejce
  • 50 g mletých mandlí na mouku
  • 50 g mletého kokosu na mouku
  • 2 lžíce  kvalitního kakaa
  • plnotučné mléko podle oka
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů

Oddělila jsem si žloutky od bílků. Do žloutků jsem přidala mouky, kakao, perníkové koření, prášek do pečiva a mléko. Mléka tolik, aby byla ta směs řidší jako lité těsto. 

Vymazala jsem si formu na biskupský chlebíček máslem a kokosem a dala jsem nažhavit troubu na 180°C.

Nakonec jsem vyšlehala bílky do tuha a opatrně vmíchala ke směsi se žloutky. Vlila do formy a pekla dokud nebyla špejle suchá. Určitě min půl hodiny to bylo a pekla jsem na horkovzduch.

Pak jsem nechala vychladnout a vyklopila.

Tvarohový krém: 

  • 250g tučného tvarohu
  • šťáva z půlky menšího citronu
  • lžička kůry z chemicky neošetřeného citronu
  • 1 lžíce xylitolu nebo jiného sladidla
  • vanilkový extrakt

1 tučný tvaroh jsem vyšlehala s citronovou šťávou, citronovou kůrou, pár kapkami vanilkového extraktu bez cukru a 1 lžící xylitolu.

Pak jsem korpus rozřízla, promazala krémem a polila 100% kakaovou hmotou a posypala kokosovými chipsy.


Přeji krásný den a dobrou chuť :).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mléčné řezy

Čokoládová pěna

Grusetky podle paní Lucky Grusové