Jak cvičím při low carb stravování - 2.díl

Tak a je tu pokračování příběhu o mém novém životním stylu, low carb. Ukázalo se, že mi low carb vyhovuje a daří se mi shazovat ty nadbytečná kila.

Jím 2-3x denně, ano takhle a opravdu mi to stačí. Dřív jsem si vážně nemyslela, že bych mohla vydržet tak dlouho bez jídla a najednou to jde a bez tuny sladkého. Chuť na sladké se skoro vytratila a proč píšu skoro, protože i já jsem jen člověk a potřebuji nějaký ten dezert. Naštěstí mi úplně vystačí mé lc dezerty nebo úžasné palačinky či muffiny, na které najdete recept u mě na blogu.

Příklad mé svačinky ke kávě
Ještě jsem chtěla dodat, že mi dost pomohla aplikace kalorické tabulky. Pomocí kalkulačky na stránkách paleosnadno jsem si vypočítala svůj bazální metabolismus a pak vše ostatní, co jsem si dosadila právě do těch tabulek. Tabulky jsem nepoužívala každý den, ale občas pro kontrolu ano, například při dnech kdy jsem trošku zhřešila, jsem si všechno zapsala.

Co se týče cvičení tak musím říct, že jsem si zvykla cvičit skoro každý den. Je to takový můj relax. Zkoušela jsem i běhat, ale byla jsem 2x a opravdu to není můj šálek kávy, třeba si k tomu časem najdu cestu, ale já si radši zacvičím doma. Plánuji i návštěvu posilovny už kvůli rotopedu nebo stepperu či osám, které nemám doma. Cvičím doma celé tělo, převážně pár cviků pořád dokola, občas něco obměním. Vybírám si cviky takové, aby mě bavily a nebyly nějak náročné.

Pár oblíbených cviků:

Zadek

Hip Thurst

Tento cvik právě cvičím bez osy, ale jen se závažím nebo bez a s gumičkou nad kolenama. A přesně proto chci navštívit posilovnu abych si mohla vyzkoušet i tuto verzi.


Zanožování

Sumo dřepy s činkou

Břicho

Zvedání pánve

Lehněte si na podložku na záda a ruce nechejte volně podél těla. Zvedněte obě chodidla vzhůru ke stropu tak, aby vaše nohy svíraly s tělem pravý úhel. S výdechem vytlačte natažené končetiny vzhůru, s výdechem uvolněte. Při každém opakování vnímejte, jak spodní část břicha zabírá. Pohyb nemusí být vůbec výrazný, ale měl by být vedený tahem, ne švihem. Obě nohy držte stále vodorovně se zdí (nepřitahujte kolena k ramenům).


Plank/prkno
Ruce


Tripesové extenze s jednoruční činkou


Cvičení na ramena a deltový sval

Tak to je asi zatím vše, třeba časem ještě nějaké cviky přidám v dalším příspěvku.

Cheat day?

Takové dny neprovozuji, ale když jsem byla na statku a měli tam domácí tvarohovou zmrzlinu nebo ve Zmrzlináriu v Olomouci, tak jsem si ji prostě dala. Když byl na oslavě zákusek nebo dort, tak jsem trošku ochutnala od manžela. Občas si prostě něco dám a nemám z toho těžkou hlavu. Když mám chuť na meruňku, ananas, jablko, tak si je v malém množství dám. Byla by velká škoda nejíst sezónní ovoce. Do tabulek jsem se vešla a všechno klapalo jak mělo. Pro mě bylo hlavně důležité přestat pořád myslet na sladkosti a zbavit se závislosti. :) 

Pro tento příspěvek už je to vše a těším se u dalšího pokračování. 

Přeji krásný den. :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake