Většinou si místo pečiva peču semínkové krekry, ricottové bulky a nebo oblíbený sýrový low carb chleba, ale chtěla jsem vyzkoušet nějaký chlebík bez vajec a s oříšky.
Očekávala jsem podobnou konzistenci, tento chleba mí jakoby křupavou kůrku díky velkému podílu sýru. Vůbec se to nepodobá klasickému chlebu, je opravdu plný semínek a oříšků.
 |
Chlebík v řezu |
Na tento chleba budete potřebovat:
- 200g semínek (těch, které máte zrovna doma, mix slunečnice, máku, dýňových semínek, chia, apod.)
- 200g tučného tvrdého sýru vcelku (gouda, eidam 45%, cheddar,..)
- 1/2 hrnku zlatého lněného semínka
- hrst loupaných mandlí
- 4 lžíce sezamu
- 2 lžíce kešu
- 2 lžíce psyllia
- 1 lžíce kvalitního oleje (vlašský, olivový, avokádový,..)
- 100ml vody
- sůl dle chuti
Nejprve jsem si nahrubo posekala v mixéru mix těch 200g semínek, pak jsem si nastrouhala sýr nahrubo a tyto ingredience jsem poctivě zamíchala vařečkou.
Dále jsem přidala lněné semínko, mandle, sezam, kešu a opět pořádně směs zamíchala. Přidala jsem olej, vodu, sůl, psyllium a pořádně zamíchala. Tuto směs jsem nechala odpočinout asi 15 min a následně z ní vytvarovala bochníček.
Troubu jsem měla předehřátou na 180°C a pekla jsem ho na pečícím papíře asi 50 min.
 |
Odleželé těsto |
 |
Vytvarovaný bochník |
 |
Čerstvě upečený chlebík |
Přeji krásný den a dobrou chuť :).
Komentáře
Okomentovat