Semínkový chléb s mandlemi a kešu

Většinou si místo pečiva peču semínkové krekry, ricottové bulky a nebo oblíbený sýrový low carb chleba, ale chtěla jsem vyzkoušet nějaký chlebík bez vajec a s oříšky.

Očekávala jsem podobnou konzistenci, tento chleba mí jakoby křupavou kůrku díky velkému podílu sýru. Vůbec se to nepodobá klasickému chlebu, je opravdu plný semínek a oříšků.



Chlebík v řezu
Na tento chleba budete potřebovat:
  • 200g semínek (těch, které máte zrovna doma, mix slunečnice, máku, dýňových semínek, chia, apod.)
  • 200g tučného tvrdého sýru vcelku (gouda, eidam 45%, cheddar,..)
  • 1/2 hrnku zlatého lněného semínka
  • hrst loupaných mandlí
  • 4 lžíce sezamu
  • 2 lžíce kešu
  • 2 lžíce psyllia
  • 1 lžíce kvalitního oleje (vlašský, olivový, avokádový,..)
  • 100ml vody
  • sůl dle chuti
Nejprve jsem si nahrubo posekala v mixéru mix těch 200g semínek, pak jsem si nastrouhala sýr nahrubo a tyto ingredience jsem poctivě zamíchala vařečkou. 
Dále jsem přidala lněné semínko, mandle, sezam, kešu a opět pořádně směs zamíchala. Přidala jsem olej, vodu, sůl, psyllium a pořádně zamíchala. Tuto směs jsem nechala odpočinout asi 15 min a následně z ní vytvarovala bochníček.

Troubu jsem měla předehřátou na 180°C a pekla jsem ho na pečícím papíře asi 50 min.

Odleželé těsto

Vytvarovaný bochník

Čerstvě upečený chlebík
Přeji krásný den a dobrou chuť :).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake