Sokolíci

S manželem máme chilli moc rádi. Často používáme klasickou srirachu, nakládané chilli nebo jsme si kupovali chilli omáčky od kamaráda.

Nedávno jsem narazila na rodinou manufakturu Sokolíci. Jsou to Brňáci stejně jako my a chtěla jsem  porovnat chuť těchto omáček s těmi, které jsme doposud kupovali. My jsme si kupovali spíše sladší, a tyhle mají ve složení cibuli.


Chilli omáčky a čatní

V rámci spolupráce jsem si mohla vybrat pár produktů.

Na fotce vidíte dvě čatní a to višňové s chilli a jablkovo-hruškové, dále chilli omáčky švestkovou a barbecue a jako poslední chilli omáčku habanero sriracha.


Habanero sriracha

Složení: chilli papriky Habanero Bonda a Orange (80%), cukr, česnek, vinný ocet, sůl

Už od té doby, co jsem napsala můj wish list, tak jsem věděla, že habanero sriracha bude trošku peklíčko, a taky že jo. Opravdu stačí pár kapek, protože je to opravdu ostré. Chuť nějak nemohu popsat, mě to prostě akorát pálilo. :D Každopádně to urcitě chutná jako chilli papričky habanero Bonda a Orange. :)

Višňové čatní s chilli

Složení: višně (65%), červená cibule, citronová šťáva, med, hřebíček, chilli papriky: Habanero Chocolate

Tohle je opravdu pecka a přesně to jsme opravdu očekávali. Kyselejší višně a celkově ta chuť je prostě parádní. Pálivost jsem původně hodnotila spíše na 3 než na 2, protože švestková chilli omáčka mi přišla prostě taková hodně jemná, ovšem poté, co jsem ochutnala habanero srirachu jsem změnila názor a nechala jí pálivost 2. :D
Čatní se hodí nejvíce k sýrům, na hawai pizzu nebo také místo brusinek ke svíčkové :)

Jablkovo-hruškové čatní s chilli

Složení: jablka (70%), hrušky(15%), rozinky, citronová šťáva, třtinový cukr, skořice, hřebíček, vinný ocet bílý, sůl, chilli papriky: Habanero

Takové chuťově příjemné čatní, které se hodí opravdu ke všemu. Dávala jsme si ho k omeletám, k sýrům, k masu, prostě mňamka :)

Barbecue chilli omáčka

Složení: cibule bílá, cibule červená, česnek, rajský protlak (rajčata, voda, sůl), sojová omáčka (sojové boby, voda, cukr, sůl, pšeničná mouka), směs koření, sůl, chilli papriky: Habanero mix, Chipotle (uzená jalapenos)

BBQ omáčka mi přijde vhodná pouze k masům, dokonce mi popravdě chutnala jako nějaká marináda. Podle mě tam jde citít ta uzená chuť z chipotle. Moji favorité jsou ty ovocné.

Švestková chilli omáčka

Složení: švestky (75%), cibule žlutá, vinný ocet červený, třtinový cukr, hřebíček, chilli papriky: Habanero mix

Švestkových omáček jsem ochutnala několik, některá měla chuť jako pikantní sladká povidla, jiná měla celkově slabou chuť švestek, nebyla vůbec ostrá a spíše bylo výrazné orientální koření. Tahle švestková omáčka je jemně pálivá, chutná po švestkách a cibuli. Je naprosto odlišná od těch, které jsem doposud ochutnala a tím si získává můj obdiv. :) Hodí se k sýrům i k masům. Je jemná bez kousků.

Přeji všem dobrou chuť pokud ochutnáte a krásný den. :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake