Tiramisu

Tiramisu miluji a tak jsem se snažila opět nahradit klasický recept, ale tak abych dodržela low carb stravování.

Recept na piškot můžete využít i jako základ pro dortíky či rolády. Receptem jsem se inspirovala u Cukrfree a to receptem na Ooopsie bread. Jedná se o velmi lehké, nadýchané pečivo.

Tiramisu v řezu
Na piškot budete potřebovat:
  • 6 vajec
  • 200g krémového sýru (Philadelphia, Goldessa, ale také i Lučina, apod.)
  • 1 lžíce sladidla (já použila erythritol)
  • 8g prášku do pečiva bez fosfátů
Nejprve jsem si oddělila žloutky a bílky do misek. Do misky se žloutky jsem přidala krémový sýr , sladidlo a vše jsem utřela do hladké směsi. Bílky jsem vyšlehala s práškem do pečiva do tuhého a pevného sněhu, dále jsem sníh opatrně vmíchala do směsi ze žloutků.
Pekla jsem na pečícím papíře cca 15 min na 180-200°C ve vyhřáté troubě. Těsto se mi vešlo na 2 menší plechy, vrstva těsta by měla být alespoň 1,5 cm, hlavně ne moc tenké. Po upečení nechte vychladnout na mřížce.

Recept na krém:
  • 500g mascarpone
  • 3 vejce
  • sladidlo dle chuti (já použila 25g erythritolu)
  • vanilkový extrakt nebo vanilková semínka z lusku na špičku nože
Oddělíme si žloutky od bílků do misek. Mascarpone smícháme se žloutky, sladidlem, luskem a rozmixujeme do hladkého krému. Bílky vyšleháme do tuha a opatrně vmícháme do krému z mascarpone. Tím bude krém nadýchaný a lehčí.

Pokud chcete vynechat vejce, občas dávám místo vajec 2 šlehačky ke šlehání.

Piškot si nakrájíme na menší piškoty jako ty cukrářské dlouhé. Uvaříme si mezitím opravdu silnou kávu. Pokud chcete přidejte si do ní rum místo amaretta, já nedala ani jedno. Piškot namáčíme krátce do kávy a vkládáme do formy. A střídáme vrstvy piškot, krém, piškot a končíme krémem, který posypeme kvalitním kakaem.

Pokud máte dotazy, obraťte se na mě v komentářích.

Přeji hezký den a dobrou chuť :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake