Guacamole
Guacamole se nejčastěji podává jako dip k tortilla chipsům, ale já jsem si ho připravila k masu.
Ráda ho přidávám do tortill, na toast nebo ho jen tak mlsám.
Dříve jsem si tam vůbec nedávala chilli, ale postupem času jsem ho tam začala přidávat a je ještě lepší. Je potřeba mít doma avokádo a to zralé (máslově jemné).
Tvrdé nezralé avokádo má hroznou konzistenci, nedá se rozmačkat a celkově nemá vůbec žádnou chuť. Pokud si koupíte avokádo nezralé, tak ho nechte dozrát například u banánů, manga apod. Rázem bude ze zelené slupky postupně tmavá a bude pevnější (taková skořápka jak tomu říkám).
Na 2 porce budete potřebovat:
Ráda ho přidávám do tortill, na toast nebo ho jen tak mlsám.
Dříve jsem si tam vůbec nedávala chilli, ale postupem času jsem ho tam začala přidávat a je ještě lepší. Je potřeba mít doma avokádo a to zralé (máslově jemné).
Tvrdé nezralé avokádo má hroznou konzistenci, nedá se rozmačkat a celkově nemá vůbec žádnou chuť. Pokud si koupíte avokádo nezralé, tak ho nechte dozrát například u banánů, manga apod. Rázem bude ze zelené slupky postupně tmavá a bude pevnější (taková skořápka jak tomu říkám).
- 1 zralé avokádo
- 3-4 cherry rajčata
- lžička citronové šťávy
- chilli podle chuti
- 1 lžíce na jemno nasekané cibule (šalotky)
- 1 malý stroužek česneku
- sůl, pepř
Avokádo jsem vyloupla do misky a přidala citronovou šťávu. Rajčata jsem omyla, zbavila je semínek, můžete je i oloupat, nakrájela na malé kostičky a přidala k avokádu. Dále jsem přidala prolisovaný česnek, sůl, pepř, chilli a rozmačkala vidličkou.
Tohle je všechno, jednoduché, dobré a zdravé. :)
Přeji krásný den a dobrou chuť :).
Komentáře
Okomentovat