Guacamole

Guacamole se nejčastěji podává jako dip k tortilla chipsům, ale já jsem si ho připravila k masu.
Ráda ho přidávám do tortill, na toast nebo ho jen tak mlsám.

Dříve jsem si tam vůbec nedávala chilli, ale postupem času jsem ho tam začala přidávat a je ještě lepší. Je potřeba mít doma avokádo a to zralé (máslově jemné).
Tvrdé nezralé avokádo má hroznou konzistenci, nedá se rozmačkat a celkově nemá vůbec žádnou chuť. Pokud si koupíte avokádo nezralé, tak ho nechte dozrát například u banánů, manga apod. Rázem bude ze zelené slupky postupně tmavá a bude pevnější (taková skořápka jak tomu říkám).

Hotové guacamole

Na 2 porce budete potřebovat:
  • 1 zralé avokádo
  • 3-4 cherry rajčata 
  • lžička citronové šťávy
  • chilli podle chuti
  • 1 lžíce na jemno nasekané cibule (šalotky)
  • 1 malý stroužek česneku
  • sůl, pepř
Avokádo jsem vyloupla do misky a přidala citronovou šťávu. Rajčata jsem omyla, zbavila je semínek, můžete je i oloupat, nakrájela na malé kostičky a přidala k avokádu. Dále jsem přidala prolisovaný česnek, sůl, pepř, chilli a rozmačkala vidličkou. 

Tohle je všechno, jednoduché, dobré a zdravé. :)

Přeji krásný den a dobrou chuť :).

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mléčné řezy

Čokoládová pěna

Grusetky podle paní Lucky Grusové