Původně jsem pro sebe ani dort péct nechtěla, protože jsem pár dní před narozeninami pekla úžasné řepové brownies. Ale pak jsem si řekla proč ne, použila jsem stejný LC recept jako na mléčné řezy, ale vylepšila jsem si krém. Tento recept je velmi jednoduchý, není to žádná složitá piplačka a všechno bylo hotovo raz dva.
Korpus mám nejradši kakaový a krém jsem chtěla takový svěží, takže jak to dopadlo se dozvíte níže v receptu. :)
|
Nic světaborného, ale byl skvělý |
Recept:
Těsto:
- 4 vejce
- 100 g krémového sýru (Philadelphia,..)
- 30 g erythritolu
- 40 g kvalitního kakaa
- špetka soli
Žloutky, sýr, sladidlo a kakao si spojíme a lehce našleháme. Pak si vyšleháme zvlášť bílky se špetkou soli a opatrně vmícháme do směsi se žloutky. Těsto rozetřeme na 1cm tlustou placku (nemusí to být přes celý plech, aby nebylo těsto moc tenké) Pečeme na 160°C asi 15 min.
Krém
- 250g mascarpone
- 100ml smetany ke šlehání
- 20g erythritolu
- citronová kůra
- 1 lžička citronové šťávy
Lehce smícháme mascarpone se sladidlem, citronovou kůrou a šťávou. Dále vyšleháme ze smetany šlehačku a vmícháme do směsi z mascarpone.
Z těsta pak vykrojíme 4 placky, potíráme krémem a pak krémem potřeme i vnějšek dortu, trošku krému si necháme na ozdobu. Dáme do lednice aspoň na 3 hodiny.
Pak rozpustíme vysokoprocentní čokoládu s troškou kokosového oleje (já použila 100% čokoládu od Lifelike), potřeme vršek dortu, čokoláda rychle tuhne, pak nazdobíme a dáme znovu chladit.
|
Rozkrojený dort |
Přeji dobrou chuť a hezký den. :)
Komentáře
Okomentovat