Ořechy a semínka JAKOB

Pro mě jsou ořechy a semínka v jídelníčku úplný základ. Používám nejen ořechy, ale k pečení potřebuji hlavně oříškové mouky. Když jsem hledala mandlovou mouku za lepší cenu, tak jsem narazila na stránku Ořechy a semínka JAKOBNa jejich stránkách najdete nejen oříšky (i oříšky v polevách), semínka, sušené ovoce (i mrazem), ale nově také čaje, tinktury, výživové doplňky, produkty ze zdravé výživy apod.


Detailní záběr
Zaujalo mě také, že jsou na stránce k dispozici i recepty rozdělené od snídaní přes svačinky k večeřím. Dokonce jsou na webu k dispozici i článek o oříšcích a semínkách, jaký mají vliv na náš organizmus a jaké mají benefity. Navíc u některých oříšků je k dispozici rozsáhlejší popis, recept, u některých dokonce i video, které Vás má obeznámit s daným oříškem a právě popisek, který odhaluje benefity.

Pistácie, makadamy, uzené mandle, zlaté lněné semínko, tea tree olejíček a čaj Mate

Následně proběhla spolupráce, díky ní jsem si vybrala mé nejoblíbenější oříšky, které jsem chtěla srovnat s oříšky, které jsem doposud kupovala, a také jsem vybrala čaj Mate od známého prodejce Oxalis a 100% tea tree olejíček opět od mého oblíbeného výrobce Dr. Popov. 


U uzených mandlí mě opravdu překvapila chuť. Na uzené mandle jsem chodila do jiné prodejny a je to opravdu rozdíl. Tyto uzené mandle mají silnější uzené aroma a byly výborné. Celý 250g sáček zmizel velmi rychle. Nicméně mě velmi zklamalo, že je ve složení palmový olej, kterému se snažíme vyhýbat. Cena je 99 Kč za 250g.


Pistácie. Neznám člověka, který by neměl rád tyhle výborné oříšky, Je pravda, že někomu spíše chutnají solené, ale já preferuji tyhle naturální. Nejen, že si je dávám ke slané obložené míse nebo do salátu, ale používám je i na dezerty. Za 250g zaplatíte 170 Kč.  Za mě prima kvalita a doporučuji :) 


Makadamové ořechy jsou výborná záležitost. Ani nevím ke kterým ořechům je přirovnat. Konzistencí možná k para ořechům, chutí jsou takové své, krémové. Cena je 89 Kč za 100g. Jsou to snad nejdražší ořechy. Já si tyhle oříšky kupuji za odměnu :) 


Zlaté lněné semínko je základ pro mé krekry, základ i pro pečivo, které peču, taková must have potravina při mém stravování. Nedávno mi přišla otázka jaký účel má lněné semínko v mém receptu. Těch benefitů je hodně. Váže na sebe vodu stejně jako chia, dá se namleté použít v některých receptech jako náhražka mouky, celé semínko čistí střeva, před porodem jsem ho jedla nadrcené nabobtnané ve vodě, je v něm obsažena omega 3 nenasycená mastná kyselina apod. Někdo si ho přidává do kaší někdo jen do jogurtu. Já doporučuji určitě nadrtit nebo z něho udělat želé, jinak traktem jen projde a vyčistí střeva :) 250g koupíte za pouhých 25 Kč.


Tea tree olejíček od Dr. Popov je moje záchrana. Člověk si řekne taková malá lahvička za 126 Kč, jak jsem si kdysi říkala i já, tak jsem si kupovala produkty, kde už byl tea tree použitý v minimálním množství. Opravdu stačí velmi malé množství, já jsem zjistila, že mi tento zázrak pomáhá na moje akné. Ne že bych ho měla úplně zaléčené, ale vypadá to lépe. Nejen že si oplachuju obličej, ale na ty nejhorší místa olejíček aplikuji přímo na pokožku bez ředění.


Mate Green - Oxalis. Tento čaj jsem vybrala z jediného důvodu a to je ten, že normalizuje hladinu cukru v krvi, obsahuje kofein a posiluje imunitní systém. Ale pro mě asi moc není, radši si dám kávu nebo milovaný matcha tea :)


Podle mě mají v nabídce produkty od známých značek na které se můžeme spolehnout :)


Přeji krásný den. :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake