Domácí brumíci se špaldou

Občas jsem synovi koupila brumíka ze supermarketu i přes to že jsem věděla, že zrovna tahle pochoutka nemá vůbec dobré složení. A pak jsem v obchodě s domácími potřebami viděla silikonovou formu na pečení a byla právě medvídková. Tak jsme neváhala, koupila ji a zkusila tenhle recept. Inspirovala jsem se na stránkách Klub maminek. Recept jsem zkoušela jak z kravského, tak i rostlinného mléka a pokaždé se mi povedly. Líbí se mi, že je můžu naplnit tím, co mají nejradši. Chutnají nejen mému synovi, ale také manželovi.


Hotoví brumíci
Recept:
  • 50g špaldové mouky
  • 50g polohrubé mouky
  • 30g povoleného másla
  • 25g medu
  • 25g čekankového sirupu
  • 50ml mléka (kravské, rostlinné)
  • 2 vejce
  •  ½ prášku do pečiva bez fosfátů
  • vanilkový extrakt nebo lusk
Oddělíme si žloutky od bílků, vyšleháme si bílky do tuha, ke žloutkům přidáme sladidla a vyšleháme je do pěny. Dále ke žloutkům přidáme mléko a máslo a přidáme suchou část (mouky, prášek do pečiva) a smícháme vše v hladké těsto.
Naposled opatrně vmícháme tuhý sníh. Asi 2 lžíce těsta jsem obarvila kakaem. Použila jsem formu na medvídky a pekla jsem je asi 10-15 min na 170°C. Brumíky jsem plnila kvalitní čokoládou a 100% jahodovým džemem.

Snad bude Vám i Vašim dětem moc chutnat. 

Přeji krásný den a dobrou chuť. :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mléčné řezy

Grusetky podle paní Lucky Grusové

Barefoot sandále - Obutá nebo neobutá?