Domácí brumíci se špaldou
Občas jsem synovi koupila brumíka ze supermarketu i přes to že jsem věděla, že zrovna tahle pochoutka nemá vůbec dobré složení. A pak jsem v obchodě s domácími potřebami viděla silikonovou formu na pečení a byla právě medvídková. Tak jsme neváhala, koupila ji a zkusila tenhle recept. Inspirovala jsem se na stránkách Klub maminek. Recept jsem zkoušela jak z kravského, tak i rostlinného mléka a pokaždé se mi povedly. Líbí se mi, že je můžu naplnit tím, co mají nejradši. Chutnají nejen mému synovi, ale také manželovi.
Recept:
Naposled opatrně vmícháme tuhý sníh. Asi 2 lžíce těsta jsem obarvila kakaem. Použila jsem formu na medvídky a pekla jsem je asi 10-15 min na 170°C. Brumíky jsem plnila kvalitní čokoládou a 100% jahodovým džemem.
Snad bude Vám i Vašim dětem moc chutnat.
Přeji krásný den a dobrou chuť. :)
Hotoví brumíci |
- 50g špaldové mouky
- 50g polohrubé mouky
- 30g povoleného másla
- 25g medu
- 25g čekankového sirupu
- 50ml mléka (kravské, rostlinné)
- 2 vejce
- ½ prášku do pečiva bez fosfátů
- vanilkový extrakt nebo lusk
Naposled opatrně vmícháme tuhý sníh. Asi 2 lžíce těsta jsem obarvila kakaem. Použila jsem formu na medvídky a pekla jsem je asi 10-15 min na 170°C. Brumíky jsem plnila kvalitní čokoládou a 100% jahodovým džemem.
Snad bude Vám i Vašim dětem moc chutnat.
Přeji krásný den a dobrou chuť. :)
Komentáře
Okomentovat