LC plněné papriky v rajské omáčce


Můj starý recept jsem zahodila a tento lowcarb recept ho nahradil. Jsem ráda že jsem si ho po takové dlouhé době připomněla a ještě o dost zdravěji. Bez mouky, bez cukru a zbytečných sacharidů. Pokud máte radši sladší rajskou nebo máte příliš kyselá rajčata je také velmi dobré přidat pečené papriky nebo nějaké sladidlo. Záleží na Vás a na Vašem čase. Já jsem měla trošku kyselejší rajčata a nevadilo nám to. :)

A můžeme podavát
Na plněné papriky budete potřebovat:
  • 4 větší bílé papriky
  • 400g šťavnatého mletého masa
  • 50g strouhaného parmazánu
  • 1 vejce
  • menší cibule
  • stroužek česneku
  •  sůl, pepř
Papriky si omyjeme, odkrojíme z nich stopku, opatrně se zbavíme semínek apod. Následně si smícháme maso, nakrájenou cibuli na jemno, prolisovaný česnek, koření, vejce a parmazán. Touto směsí důkladně plníme papriky až po okraj.

Na omáčku budete potřebovat:
  • 800ml kvalitního rajčatového pyré nebo rozvar z domácích rajčat
  • 1 velká cuketa
  • 1 cibule
  • ghí či jiný tuk
  • sůl, pepř
Na ghí jsem si orestovala cibuli, přidala jsem, oloupanou nastrouhanou cuketu a nechala vyvařit přebytečnou vodu z cukety. Dále jsem vylila do hrnce rajčatové pyré, okořenila ho a přidala do něho papriky tak, aby byly ponořené. Tohle jsem vařila do té doby než byly papriky měkké a maso uvařené cca 60 minut.

Pokud máte dotazy, tak mi klidně napište do komentářů.

Přeji hezký den a dobrou chuť. :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake