Dýňový mugcake
Dýně se dá použít na několik způsobů. Jsou z ní výborné recepty sladké i slané. Já mám nejradši máslovou dýni a hokkaido. Dýně je vhodná do redukčního jídelníčku, protože má o dost méně kalorií než například brambory či rýže a je dobrým zdrojem vlákniny. Já ji tentokrát použila do mého nového receptu na mugcake.
Můžete podávat se šlehačkou, zakysanou smetanou nebo jako já se 100% čokoládou a lískooříškovým máslem. Tento mugcake je vláčný a velmi dobrý.
Recept: |
- 70g dýňového pyré
- 20g kokosové mouky
- 10g kokosového oleje
- 10g sladidla (možno vynechat)
- 30ml mléka
- 1 vejce
- 1 lžička dýňového nebo perníkového koření
- 1/4 lžičky prášku do pečiva Amylon
- skořice na posypání
Uvařila jsem si máslovou dýni, slila vodu a rozmixovala ji na pyré. Oddělila jsem požadované množství, nechala jsem ho vystydnout a přidala k němu ostatní ingredience. Vše jsem zamíchala v hrníčku a dala na 3 minuty do mikrovlnné trouby na nejvyšší stupeň.
![]() |
Můžete podávat se šlehačkou, zakysanou smetanou nebo jako já se 100% čokoládou a lískooříškovým máslem. Tento mugcake je vláčný a velmi dobrý.
Přeji krásný den a dobrou chuť. :)
Komentáře
Okomentovat