Dýňový mugcake

Dýně se dá použít na několik způsobů. Jsou z ní výborné recepty sladké i slané. Já mám nejradši máslovou dýni a hokkaido. Dýně je vhodná do redukčního jídelníčku, protože má o dost méně kalorií než například brambory či rýže a je dobrým zdrojem vlákniny. Já ji tentokrát použila do mého nového receptu na mugcake. 




Recept:
  • 70g dýňového pyré
  • 20g kokosové mouky
  • 10g kokosového oleje
  • 10g sladidla (možno vynechat)
  • 30ml mléka
  • 1 vejce
  • 1 lžička dýňového nebo perníkového koření
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva Amylon
  • skořice na posypání
Uvařila jsem si máslovou dýni, slila vodu a rozmixovala ji na pyré. Oddělila jsem požadované množství, nechala jsem ho vystydnout a přidala k němu ostatní ingredience. Vše jsem zamíchala v hrníčku a dala na 3 minuty do mikrovlnné trouby na nejvyšší stupeň.


Můžete podávat se šlehačkou, zakysanou smetanou nebo jako já se 100% čokoládou a lískooříškovým máslem. Tento mugcake je vláčný a velmi dobrý.

Přeji krásný den a dobrou chuť. :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moje low carb proměna po půl roce - 3. díl

Kakaovo-kokosový mug cake

Mramorová bábovka