LC frgál

Taky milujete frgál? Já když jsem si kupovala frgál, tak jsem vždy sáhla po hruškovém, protože s manželem tuto náplň milujeme. Nicméně hrušky nejsou lowcarb a tak jsem upekla frgál makovo-tvarohový s jablečno-skořicovým středem. I když jablka také nejsou lowcarb, tak mi takové zanedbatelné množství nevadí. Musím přiznat, že se to úplně nepodobá pravému valašskému koláči, ale jako náhražka je dostačující, protože je naprosto boží a výborný. :) Inspirovala jsem se na stránkách milujulowcarb na Instagramu.


Upečený frgál
Recept na těsto:
  • 2 vejce
  • 50g kokosové mouky
  • 50g mandlové mouky
  • ½ lžičky xantanové gumy
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 balení ricotty
  • citronová kůra, vanilka
Náplně:
  • maková = svařený mák v mléce s citronovou kůrou
  • tvarohová s vanilkou
  • nastrouhané jablko smíchané se skořicí + na špičku nože xant. guma
A šup s ním do trouby

Ingredience na těsto jsem smíchala pomocí vařečky a vytvořila jsem na plechu placku, pomohla jsem si lžíci namočenou ve vodě. Na to jsem kladla náplně a dala péct.


Pekla jsem na plechu vystlaným pečícím papírem na 180°C asi 40-45 min (podle trouby).


V řezu

Přeji hezký den a dobrou chuť. :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake