Podzimní hruškový koláč
Sice nejsou hrušky low carb, ale kombinace hrušek či jablek se skořicí je moje oblíbená a za mě k podzimu zkrátka patří. Tento koláč mě velmi překvapil a musím říct, že se stal mým oblíbeným. Spojení vlašských ořechů, hrušek, skořice a jemného smetanového krému je naprosto božská. Inspirovala jsem se podle receptu Janiny (cukrfree).
Recept na korpus:
Náplň:
Na těsto jsem kladla hrušky, poprášila je skořicí a dala péct na 10 minut na 180°C.
Mezitím jsem si smíchala žloutky, vanilku a smetanu. Po 10 minutách jsem těsto vyndala z trouby a do formy kolem hrušek nalila směs se žloutky a dala péct znovu na 170°C asi na 30 minut.
Hotové jsem nechala vychladnout a dala ještě do lednice minimálně na hodinu. Já koláč pekla večer a nechala přes noc v lednici. :)
Přeji krásný den a dobrou chuť. :)
Hotový koláč |
- 95g vlašských ořechů
- 85g mandlové mouky
- 1 lžička skořice
- 20g povoleného másla
- 1 celé vejce
- 2 bílky
- 1 lžička kvalitního rumu
Náplň:
- 3-4 menší hrušky
- 2 žloutky
- 200ml smetany 33%
- vanilka (extrakt)
- skořice na posypání hrušek
Na těsto jsem kladla hrušky, poprášila je skořicí a dala péct na 10 minut na 180°C.
Mezitím jsem si smíchala žloutky, vanilku a smetanu. Po 10 minutách jsem těsto vyndala z trouby a do formy kolem hrušek nalila směs se žloutky a dala péct znovu na 170°C asi na 30 minut.
Hotové jsem nechala vychladnout a dala ještě do lednice minimálně na hodinu. Já koláč pekla večer a nechala přes noc v lednici. :)
Koláč v řezu |
Komentáře
Okomentovat