Ricottový koláč s makovým středem

Původně jsem nechtěla péct žádné "sladké" lowcarb moučníky. Bála jsem se, že díky tomu sjedu z mé cesty za lepším stravováním a životním stylem a budu zase závislá na cukru. Ale nestalo se. Párkrát jsem si připravila na snídani lc palačinku, zjistila jsem, že mě to zpět neláká a pak jsem začala s pečením. Pečení je moje láska a dost mi to ze začátku chybělo, tak si za odměnu a dobře odvedenou práci občas upeču nějakou dobrotu ke kafíčku. :) Tenhle koláč bude oblíbený pro milovníky máku. :)


Koláč v řezu
Recept na světlou část:
  • 250g ricotty
  • 3 vejce
  • 50g mandlové mouky
  • půl lžičky šťávy z citronu
  • vanilka či vanilkový extrakt
  • 1/2 prášku do pečiva bez fosfátů
  • *sladidlo (není nutné)
Maková část:
  • svařila jsem asi 150g mletého máku v mléce s citronovou kůrou a erythritolem
Dala jsem si vařit makovou náplň a mezitím jsem žloutky společně smíchala s ricottou, mandlovou moukou, práškem do pečiva, vanilkou, sladidlem a citronem, nakonec jsem vyšlehala tuhý sníh, který jsem velmi opatrně vmíchala do ricottové směsi.


Pekla jsem ve formě na koláč, kterou jsem vymastila kokosovým olejem a na dno jsem dala kruh pečícího papíru, ve vyhřáté troubě na 180°C, 45-50 minut.

Přeji krásný den a dobrou chuť. :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moje low carb proměna po půl roce - 3. díl

Grusetky podle paní Lucky Grusové

Mléčné řezy