Ricottový koláč s makovým středem
Původně jsem nechtěla péct žádné "sladké" lowcarb moučníky. Bála jsem se, že díky tomu sjedu z mé cesty za lepším stravováním a životním stylem a budu zase závislá na cukru. Ale nestalo se. Párkrát jsem si připravila na snídani lc palačinku, zjistila jsem, že mě to zpět neláká a pak jsem začala s pečením. Pečení je moje láska a dost mi to ze začátku chybělo, tak si za odměnu a dobře odvedenou práci občas upeču nějakou dobrotu ke kafíčku. :) Tenhle koláč bude oblíbený pro milovníky máku. :)
Recept na světlou část:
Pekla jsem ve formě na koláč, kterou jsem vymastila kokosovým olejem a na dno jsem dala kruh pečícího papíru, ve vyhřáté troubě na 180°C, 45-50 minut.
Přeji krásný den a dobrou chuť. :)
Koláč v řezu |
- 250g ricotty
- 3 vejce
- 50g mandlové mouky
- půl lžičky šťávy z citronu
- vanilka či vanilkový extrakt
- 1/2 prášku do pečiva bez fosfátů
- *sladidlo (není nutné)
- svařila jsem asi 150g mletého máku v mléce s citronovou kůrou a erythritolem
Pekla jsem ve formě na koláč, kterou jsem vymastila kokosovým olejem a na dno jsem dala kruh pečícího papíru, ve vyhřáté troubě na 180°C, 45-50 minut.
Přeji krásný den a dobrou chuť. :)
Komentáře
Okomentovat