Sýrový quiche se dvěma druhy cuket

Už dlouho jsem chtěla zkusit quiche s lc korpusem, ale nějak jsem se k tomu nedostala až nyní. Doma jsem měla zelené i žluté cukety, nějaký sýr, semínka a tak jsem se do něho pustila. Musím říct že lahodil nejen mým očím. Jediné co bych změnila je tučnost tohoto receptu, sice skvěle zasytí, ale poměr tuku je trošku vyšší. Do budoucna plánuji inovaci toho super receptu. :)

Právě upečený
Korpus:
  • 160g slunečnicových semínek
  • 40g konopných semínek
  • 45g másla

Sýrová náplň:

  • 150g ricotty
  • 200ml 33% smetany
  • himalájská sůl, čerstvě mletý pepř, muškátový oříšek podle chuti
  • 50g strouhaného parmezánu
  • 1 vejce 

Umlela jsem slunečnicová a konopná semínka na "mouku", přidala jsem povolené máslo, zpracovala jsem v těsto a dala jsem to na 15 minut do mrazáku. Dále jsem si do formy na koláč těsto vymačkala aby to vypadalo jako korpus a dala péct na 180°C na cca 10 minut.

Na korpus jsem začala motat pásky ze žluté a zelené cukety, které jsem si nastrouhala pomocí škrabky na zeleninu. Lze použít i mrkev pokud ji máte doma a bude to ještě barevnější. Jakmile jsem měla vše spotřebované, tak jsem si smíchala ingredience na sýrovou náplň, rozmixovala, polila jí ten koláč a dala péct na 180°C asi na 30-40 minut.

No  není to pastva pro oči :)
Koláč se lépe krájel až vychladlý, určitě je lepší ho krájet ostrým nožem kvůli těm vrstvám zeleniny. Korpus není úplně pevný, ale dalo se to hezky přenést na talíř. Příště bych klidně nahradila ricottu jiným sýrem (kozím, apod.). Nicméně chutná výborně a to je důležité. :) 

V řezu
Přeji krásný den a dobrou chuť. :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moje low carb proměna po půl roce - 3. díl

Kakaovo-kokosový mug cake

Mramorová bábovka