LC Vanilkové rohlíčky

Když jsem narazila na tento recept, tak jsem si ihned řekla, že ho musím vyzkoušet, i přesto že jsem počítala s tím, že vanilkové rohlíčky péct nebudu. Loni jsem je pekla a byla to katastrofa, ale byl to samozřejmě jiný recept.

Nicméně jsem si v rychlosti připravila těsto, dala ho přes noc do lednice a následující den jsem pekla. Musím říct, že rohlíčky dopadly opravdu na jedničku. Jsou křehké a chuťově velmi dobré. Opravdu mi připomínají klasické vanilkové rohlíčky, jediné čeho by si ostatní všimli je to, že nejsou sladké. :)

V originálním receptu bylo použito lískooříškové máslo a stévie. Já použila semínka z vanilky a mandlové máslo, které jsem měla zrovna doma. :)

Vanilkové rohlíčky
Recept na cca 35 kusů:
  • 60g mandlové mouky
  • 60g vlašskoořechové mouky
  • 50g másla
  • 50g mandlového másla
  • 1 vejce
  • semínka z vanilky nebo extrakt či vanilková pasta
  • špetka soli
  • 1\3 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1\3 lžičky xantanové gumy (lze vynechat)
Ingredience v pokojové teplotě smícháme v těsto, které necháme odpočinout a ztuhnout v lednici nejlépe přes noc, ale stačí určitě několik hodin. Následně si rozdělíme těsto na třetiny, vezmeme jednu třetinu a zbytek uložíme do lednice aby nám těsto nezteplalo. Je to lepší způsob, pak se s těstem lépe pracuje. 
Tvarujeme rohlíčky, které klademe na plech vyložený archem pečícího papíru a dáme péct na 170°C asi na 10 minut. Mně to vyšlo na dva plechy. Až rohlíčky upečete nechte je vychladnout na plechu, po upečení jsou velmi křehké a určitě nechcete aby se vám polámaly.

A šup s nimi do trouby

Po upečení
Přeji krásný den a dobrou chuť. :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake