Recenze na Slim Pasta

Těstoviny ani rýže mi při mém stravování nechybí, ale když jsem si chtěla připravit spaghetti carbonara nebo podobné jídlo, tak s cuketovými nudlemi nebo grusetkami to nebylo ono.
Pak jsem ale narazila na značku Slim Pasta, která vyrábí konjakové přílohy bez tuku, cukru, soli a lepku. Tyto přílohy by měly být vhodné pro lidi se speciálními výživovými potřebami jako já nebo také pro diabetiky, celiatiky, vegetariány a vegany.

Jak se Slim Pasta vyrábí, co je to glukomannan a konjac najdete zde.


Slim Pasta Spaghetti Carbonara

Tyto přílohy by měly nahrazovat klasické těstoviny či rýži a jak na obale uvádí, tak by měly pomoci při hubnutí. Jejich kalorická hodnota je totiž velmi nízká a obsahují spíše jen vlákninu a minimum bílkoviny.

Já měla možnost otestovat několik druhů těchto příloh a jsem za to velmi ráda. Jako první musím podotknout, že vzhled Slim Pasta těstovin je velmi věrohodný klasickým pšeničným těstovinám, ale konzistencí jsou rozhodně jiné. Nejvíce mi konzistencí připomínají rýžové asijské nudle a to mi nevadí. Ani mi nevadí slabý odér, který po 2 až 3 propláchnutí vyprchá.
Ale doopravdy jsem zjistila, že mi těstoviny nechybí, a že je nemusím ani nahrazovat, a pokud bych si chtěla dát jednou za čas spaghetti carbonara, tak si je dám tak, jak mají být.
Také mi přijde, že mě tyto přílohy nezasytí a pokud bych si je dala například pouze s rajčatovou omáčkou a kuřecím masem, tak by mi to nestačilo ani jako lehká večeře. Takže i když si dám odlehčený oběd či večeři se Slim Pasta přílohou, tak to jídlo většinou završím low carb tučnějším dezertem.

Nicméně je samozřejmě doporučuji lidem, kteří si klasické těstoviny dovolit nemůžou kvůli zdravotním problémům nebo by to mohlo pomoci lidem, kteří začínají s low carb, paleo či cukrfree životním stylem a je pro ně problém najednou vyřadit těstoviny a rýži.

Rozhodně bych mohla srovnat Slim Pasta konjakové těstoviny s konjakovými těstovinami Shirataki. Shirataki jsou mléčně zabarvené a zapáchají teda dost po jakoby rybině a navíc jsou ve vaničce v nálevu, se kterým se hůř pracuje. Poprvé jsem si to vylila na linku a ten "rybí" odér byl opravdu hrozný. Pokud bych si měla konjakové těstoviny nadále kupovat, tak bych rozhodně volila značku Slim Pasta.

Dále Vám představím jak vypadají přílohy uvnitř balíčku ať máte přehled o tom jak vypadají než si je zakoupíte. Já je viděla skoro v každém obchodě (Globus, DM drogerie,..) Navíc na stránkách Slim Pasta mají často slevy, tak doporučuji kouknout i tam. :)


Slim Pasta k testování

Spaghetti

Penne

Angel hair - doporučuji do polévky

Thai style - doporučuji k omáčkám, vypadají jako rýžové široké nudle

Noodles - velmi tenké nudle, jako vlasové

Tagliatelle - široké nudle

Penne a kuře na paprice

Zkoušeli jste některé z těchto příloh? Jaký je Váš názor? Pokud máte nějaké otázky piště do komentáře a já Vám ráda odpovím. :)

Pokud se necháte inspirovat, tak přeji dobrou chuť. :)

Komentáře

  1. Mně zrovna moc chutnají a byť nejím ryby,jejich rybí odér mi nevadí..... zasytí mě na celkem dlouhou dobu.... jediné co bych jim vytkla je jejich kluzká konzistence....nic příjemného, když máte špagetu napůl v krku a napůl v puse😉

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake