Začala jsem znovu cvičit? - 4. díl

Rozhodla jsem se napsat další příspěvek o mé low carb cestě. Naposledy jsem psala, že jsem moc necvičila a stejně jsem dosáhla krásného cíle. Ale jak pozoruji moje tělo, tak jsem se rozhodla pohyb zase zařadit. A proč? Chtěla bych se teď zaměřit hlavně na zpevnění celého těla a nabírání svalové hmoty. A nejen to. Také chci mít větší sílu a mít lepší fyzickou kondici. Už se nechci koukat na tu povolenou kůži. :)

Co se týče stravy, rozhodla jsem se můj stravovací styl změnit na dávám přednost low carb, paleo a cukrfree stravě. Stále upřednostňuji nízkofruktózové ovoce, ale když je doma jablko či hruška, tak si dám. Není to o tom, že by mě low carb přestal bavit nebo že s tímto stravovacím stylem nejsem spokojená, stále se takhle stravuji, ale už nejsem tak striktní a nerada bych klamala ostatní a vodila je za nos. Spíše jsem povolila uzdu a více si to užívám.
Musím přiznat, že se mi kolikrát stalo, že jsem se nechala zlákat a zhřešila jsem, ale věřím, že nejsem první ani poslední člověk, kterému se tohle stalo. Jsem teď ve stavu, kdy se na to snažím zaměřit a hlavně se držet na správné cestě. :)

Sportovní mikina 4F se stojáčkem

Co se změnilo?

Jako první jsem navýšila počet kroků denně. Snažím se abych denně ušla nejméně 9-10 km. Musím uznat, že od té doby se mi to daří a opět jsem si uvědomila, že to šlo i dřív, ale byla jsem líná. Ano přiznávám, byla jsem líná.
Nejlepší jsou dny, kdy jde manžel později do práce a já mám čas vytáhnout psa na hodinu, hodinu a půl ven a ujdeme za jednu hodinovou procházku 6 km. S Jeníčkem to tak reálné není. V kočárku být nechce a kdo má děti, tak zná nekonečné vysvětlování co je to a ono, neustálé zastavování a samozřejmě procházka je spíše zdravotní než svižná. :) Ale samozřejmě chodím na procházky i s prckem, sice ujdeme třeba jen 3 km za hodinu, ale i Jeníčka vedu ke zdravému pohybu. :) Zkoušela jsem se psem i běhat, ale Rico není parťák na běhání a vyhovuje mi s ním spíše rychlá chůze. Čím horší je počasí, tím kratší procházky máme a trávíme méně času venku, jsem zvědavá jak to budu dodržovat až začne pořádně mrznout.

Jako další jsem začala opět zapojovat domácí cvičení. Vyhledala jsem si videa na YouTube a zkrátka jsem cvičila a cvičím. Zavzpomínala jsem si na začátky, kdy jsem si koupila sportovní podprsenky a legíny a hrdě jsem na sobě makala a viděla neuvěřitelné pokroky nejen zevnějšku, ale i po psychické stránce.

Na konci listopadu 2019 jsem zaznamenala celkový úbytek váhy -39kg a čekal mě nákup nového sportovního oblečení, protože jsem ze všeho zkrátka vypadla. Nejen ze sportovního oblečení, ale ze všeho oblečení. Z velikosti XXL jsem se dostala na velikost M/L. Můj šatník se kompletně změnil.

Výběr sportovního oblečení a podprsenky

Při té příležitosti jsem dostala nabídku od Astratex, kde mimo spodního prádla nabízí také sportovní oblečení a doplňky. Jako první mě překvapilo, že kladou velký důraz na správný výběr podprsenky a dokonce se dá na webu využít i rozšířený poradce při výběru prádla, kterého jsem bez váhání využila. Dost mi to pomohlo a velká většina žen byla s poradcem podle recenzí také spokojená, tak jsem mu věřila i já a neudělala jsem chybu. 
Schválně jsem si nechala poslat obě velikosti podprsenek. Jednu, kterou bych si vybrala já bez poradce a druhou, kterou mi poradce doporučil. Seděla mi velikost, kterou mi doporučil poradce. Poradce bere ohled také na postavu a rozmístění prsou, takže Vám doporučí i tvar podprsenky. Přijde mi to velice užitečné a na jiných stránkách jsem podobného poradce neviděla, vždy jen tabulky, které byly pouze orientační.

Moje představa podprsenky byla taková, aby byla z příjemného materiálu a prodyšná, byla bez kostic, dala se nejlépe i zkřížit na zádech, měla silnější ramínka a hlavně aby měla vysoký stupeň opory. Realita je zkrátka taková, že sice mám stále větší prsa, ale jak jsem dlouhodobě kojila, následně zhubla, tak nejsou vůbec pevná, mám je spíše od sebe než naopak a při cvičení potřebuji mít prsa na svém místě. Je mi nepříjemné když skáču, běžím, apod., a nemám správnou podprsenku, tak mě ten sport ani nebaví, protože mi překáží. 
Ženy s větším poprsím mi určitě rozumí. Nakonec jsem si vybrala úplně dokonalou podprsenku v černé barvě se zlatými detaily. Ramínka jsem velmi pohodlná, široká a ramena jsou jako v bavlnce. Jsou ze stejně příjemného materiálu jako celá podprsenka. Podprsenka splňuje to, co jsem od ní očekávala a krásně sedí. Když se potím u cvičení tak mi přijde, že hezky saje pot a neteče mi po celém těle.

Mírně se stydím :D

Sportovní podprsenka Spacer 3D Mary bez kostic

Tím se dostávám k tričku. Kdybych věděla dopředu rozdíl, tak bych si klidně vybrala tričko s dlouhým rukávem. Při cvičení opravdu vidím rozdíl jak tento materiál skvěle odvádí vlhkost. Na těle mi pot nestéká, ale na rukou bohužel naopak a určitě budu příště volit i tričko s dlouhým rukávem. Materiál je pohodlný, lehký a velmi mi vyhovuje, navíc je z funkčního materiálu a líbí se mi reflexní prvky zepředu i zezadu.

Dámské funkční tričko GATTA Active Zori

Legíny jsem vybírala hlavně podle toho, aby měly vyšší pas, širokou gumu v pase a delší nohavice. Myslím, že tohle stačilo na to abych si vybrala ty správné. Legíny Rainbow jsou v krásné modré barvě s duhovými pruhy, což mi přijde jako kombinace povzbuzujících barev, které Vás naladí na správnou vlnu. :)  Hezky obepínají tělo, lehce stahují a při cvičení jsou velmi pohodlné.

Dámské sportovní legíny Rainbow

Sportovní mikinu jsem chtěla takovou, která má roláček a kapuci. Nakonec jsem si vybrala právě takovou, která má jako bonus velkou kapsu na břichu opatřenou z obou stran zipy a je z vnitřní strany vyteplená. Musím uznat, že lepší mikinu jsem neměla. Je opravdu hřejivá a ten roláček z příjemného, prodyšného materiálu chrání nejen krk před ofouknutím. Kapuce je dostatečně velká a dá se stáhnout.

Ještě jedna fotka s kapucí

Opravdu mě překvapil obrovský výběr nejen pro ženy, muže, ale i děti a hlavně i kvalita zboží. Zkuste mrknout na Astratex, mají tam super slevy, výprodeje, ale také skvělou zákaznickou podporu a brzké doručení.

Odkazy na videa, která mě baví cvičit a jsou pro mě přínosem. Mohlo by Vás to inspirovat. Chtěla bych jen napsat, že neužívám žádné Ladylab doplňky stravy. Líbí se mi to předcvičování a motivace k dokončení cviku a upozorňování na možné chyby při cvičení. Také se mi líbí videa od Katy Blažčíkové, u ní se mi libí nejvíce cviky zaměřené na spodní část těla. :)
Snažím se cvičit tak, abych byla na jeden den zaměřená na břicho, druhý den na zadek a nohy, třetí den HIIT, pak den kdy regeneruji a pak třeba ruce. Je to tak pro mě lepší.

Jakou máte rádi značku sportovního oblečení a proč?

Přeji krásný den. :)




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mramorová bábovka

Donuty z horkovzdušné fritézy

Kakaovo-kokosový mug cake